Omdat het virtueel vergaderingen toch niet voor alle raadslieden de beste vorm is, vroeg fractievoorzitter Bert de Pijper van de ChristenUnie tijdens een digitale bijeenkomst van een raadscommissie of een veel grotere ruimte dan de raadzaal geen oplossing zou kunnen zijn. Hij dacht aan bijvoorbeeld de grote zaal van de Schouwburg voor de duur van de coronamaatregelen. Daar is vergaderen op 1,5 meter afstand wel mogelijk.

Van B&W kwam de toezegging dat wel naar een grotere ruimte zal worden gekeken. Overigens is de vraag of bijvoorbeeld in de schouwburg de technische voorzieningen die in het raadhuis aanwezig zijn, kunnen snel kunnen worden aangebracht, zoals tal man microfoons en publieke verstaanbare tribune.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.