Omdat het virtueel vergaderingen toch niet voor alle raadslieden de beste vorm is, vroeg fractievoorzitter Bert de Pijper van de ChristenUnie tijdens een digitale bijeenkomst van een raadscommissie of een veel grotere ruimte dan de raadzaal geen oplossing zou kunnen zijn. Hij dacht aan bijvoorbeeld de grote zaal van de Schouwburg voor de duur van de coronamaatregelen. Daar is vergaderen op 1,5 meter afstand wel mogelijk.

Van B&W kwam de toezegging dat wel naar een grotere ruimte zal worden gekeken. Overigens is de vraag of bijvoorbeeld in de schouwburg de technische voorzieningen die in het raadhuis aanwezig zijn, kunnen snel kunnen worden aangebracht, zoals tal man microfoons en publieke verstaanbare tribune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.