Samen met AmstelveenSport (voormalige Sportbedrijf) maakt de gemeente afspraken met sportverenigingen over activiteiten voor kinderen. De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus worden voor sport van 29 april af versoepeld.

Rob Ellermeijer

Sportwethouder Rob Ellermeijer vindt het voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen goed dat zij weer kunnen sporten. “En sport heeft ook een sociaal het aspect. We doen dat samen met AmstelveenSport en de verengingen op verantwoorde manier op basis van landelijke en gemeentelijke richtlijnen.”

Versoepeling

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Het gaat overigens niet om officiële wedstrijden.

Niet-leden

“We roepen sportverenigingen ook op mee te denken over activiteiten waar niet-leden aan mee kunnen doen“, zegt Ellermeijer. “Dit biedt meer kinderen en jongeren een kans mee te kunnen sporten en dat is echt belangrijk na zo’n lange tijd thuis te hebben gezeten. Voor de verenigingen is dit ook een kans om potentiële nieuwe leden te interesseren voor de sport.“

Sporten in de wijk

In aanvulling op de afspraken met verenigingen werkt de gemeente samen met AmstelveenSport aan een plan voor sportactiviteiten in de wijk voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van de buurtsportcoaches. “Er zijn veel mogelijkheden om jonge kinderen dicht bij hun huis te laten bewegen“, zegt directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.