Van het lokale steunfonds van 15 miljoen euro voor in financiële nood geraakte bedrijven, instellingen en inwoners vergt de cultuur minimaal twee miljoen en als de coronacrisis tot september voortduurt misschien wel vier. Dat zei cultuur- en financiën-wethouder Herbert Raat vrijdag in een informatieve bijeenkomst tegen raadsleden. Voor het sociale domein is maximaal eenzelfde bedrag nodig, had hij van zijn collega Van Ballegooijen gehoord. “Maar pin mij er niet op vast, wij zijn er druk mee bezig en misschien weet ik volgende week iets meer en kan ik inhoudelijker zijn.”

Het Bostheater in het Amsterdamse Bos is volgens hem heel belangrijk voor Amstelveen en het wil graag het volgende seizoen voorbereiden. “Wij werken daar wel aan mee, maar vinden dat het gratis toegankelijk moet zijn voor bijvoorbeeld alle zorg- en supermarktmedewerkers, die zo hard hebben gewerkt tijdens de coronacrisis.”

Overigens betoogde Raat dat het niet in alle gevallen om giften gaat, maar er ook leningen worden verstrekt.

Leerplicht

Volgens wethouder Frank Berkhout werkt de gemeente goed samen met de onderwijskoepels Amstelwijs (openbare basisscholen) en Amstelland (bijzonder onderwijs) aan de noodopvang van kinderen van wie de ouders in cruciale beroepen werkzaam zijn. De leerplicht richt zich op leerlingen daar en op hen niet zijn ingelogd voor thuisonderwijs. Met de ouders van kinderen die buiten beeld zijn pogen scholen en Kinderrijk contact op te nemen. Het aantal ‘vermisten’ bij het onderwijs blijft in Amstelveen overigens zeer beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.