Zonder publiek gaat op 4 mei de dodenherdenking bij het monument aan de Amsterdamseweg (Broersepark) toch door. Van 19.30 tot 20.00 uur klinkt er gepaste muziek, gevolgd door de twee minuten stilte. Beëindigd door het spelen van het Wilhelmus. Aan het van de stille twee minuten klinkt het bekende taptoesignaal.

De stichting Amstelveen Oranje (AO) vraagt iedereen die een instrument bespeelt de vaste muzikale elementen van de herdenking – zoals het taptoesignaal en het Wilhelmus – te laten klinken in eigen omgeving. Muziek kan ook klinken van 19.30 uur af in de eigen tuin, het balkon, uit een open raam enzovoort, vindt de stichting. “Om precies 20.00 uur zijn we stil. Vervolgens spelen we het Wilhelmus.”

Men wordt gevraagd de muziek goed in te studeren. De bladmuziek in de juiste stemming is op te vragen bij André Vulperhorst, coördinator bij Platform C op: andrevulperhorst@platform-c.nu

Vlaggen

Van tien uur ’s morgens af hangen bij het monument drie vlaggen halfstok, namelijk de Nederlandse driekleur, die van de gemeente en die van Amstelveen Oranje. Om half tien ’s avonds worden de vlaggen gestreken. Op uitnodiging van Amstelveen Oranje worden op verschillende tijdstippen ook kransen (of bloemstukken) gelegd door de gemeente, AO, de Bond van Wapenbroeders, Stichting Herdenking Gevallen en Slachtoffers in Nederlands-Indië, het Apostolisch Genootschap, de Joodse gemeenschap, scholengemeenschap Panta Rhei en atletiekvereniging Startbaan.

De wapenbroeders houden van 19.00 tot 21.30 uur de wacht bij het monument, mogelijk ook overdag. RTV Amstelveen maakt een uitzending van de herdenking, die – nogmaals – dit jaar zonder publiek geschiedt en al van tevoren is opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.