Komend eerste lenteweekend met veel zon mag men wel een frisse neus gaan halen, maar zo dicht mogelijk bij huis. Dat vindt de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, die extra maatregelen nam. De politie en handhavers zien er op toe dat die worden nageleefd. Bij overtreding wordt sneller beboet.

Zoek geen drukke plekken op zoals parken en pleinen en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand, zegt de regio, waarvan burgemeester Femke Halsema voorzitter is. “Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit.”

Vermijd parken

Inwoners worden opgeroepen drukke plekken te vermijden, zoals het Bloesempark in het Amsterdamse Bos en de wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken. Als parken te druk worden, kunnen die worden afgesloten. Omdat daar veel drukte door wielrenners wordt verwacht, is extra toezicht op de fietsroute Ronde Hoep. Ook voor wielrenners geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.

Sanitair afgesloten

Om recreatie te ontmoedigen worden sanitaire voorzieningen, zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen, gesloten in recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en op kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes.

Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de regels voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar bij ouders wordt erop aangedrongen te kiezen voor een rustige speelplek en zoveel mogelijk afstand te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.