Zijn er bij B&W signalen ontvangen die aangeven dat er in Amstelveen kinderen zijn die niet digitaal bereikbaar zijn voor de scholen. Daar wil raadslid Sandra van Engelen van het CDA weten via schriftelijke vragen. Zij maakt zich zorgen over de kwetsbaarste kinderen die totaal geen onderwijs kunnen volgen, omdat zij thuis geen internet of computer hebben.

Sandra van Engelen

En Van Engelen denkt ook aan kinderen met onvoldoende begeleiding thuis of wie daar in een onveilige situatie verkeert. “Docenten proberen met hulp van berichten en / of telefoontjes contact met hen te krijgen. Maar helaas lukt dat niet altijd. Normaal gesproken worden wijkcoaches, jeugd- en gezinscoaches ingezet, maar dat kan nu niet door de beperkende maatregelen”, zegt ze.

 Brieven

Scholen geven de gemeente normaal gesproken een signaal wanneer kinderen wegblijven, omdat dan de leerplicht wordt ontdoken. Van Engelen vraagt of dat nu ook het geval is.

Veel scholen ondernemen volgens haar zelf actie om ook de kwetsbare kinderen te bereiken. Zo worden bijvoorbeeld brieven gestuurd naar de ouders, zelfs in meerdere talen. Sandra van Engelen wil weten of dit ook in Amstelveen, toch een internationale gemeenschap, ook gebeurt.

Noodopvang
Verder wil het CDA weten of de gemeente ook noodopvang heeft geregeld voor de kwetsbare en digitaal onbereikbare kinderen en hoeveel kinderen daar inmiddels gebruik van maken. Als de noodopvang niet bestaat vraagt zij of het college van plan is die op korte termijn te regelen.
Het CDA vraagt ook aandacht voor kwetsbare kinderen van buiten de gemeente, zonder internet of laptop, die in Amstelveen op school gaan. ‘Kan het college aangeven of hierover overleg met scholen plaatsvindt?’, vraagt Sandra van Engelen aan het college.

1 REACTIE

  1. Andere partijen hadden dit ook al aangekaart. Maar misschien was het CDA nu eens wakker geworden uit zijn politieke comateuze slaap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.