Handhavers van de gemeente hielpen dit weekend de boswachterij van het Amsterdamse Bos met het bewaken van de ingangen van het Bloesempark. Zij wijzen er daar op dat men anderhalve meter afstand van elkaar moet houden en reguleren het totale aantal bezoekers. Dat wil zeggen: Als er teveel komen, worden die niet allemaal toegelaten.

Niet iedereen houdt zich namelijk aan de door het kabinet voorgeschreven regels. Ook zijn er automobilisten die fout parkeren, om dat zo dicht mogelijk bij het bloesempark te doen. Zondag konden overtreders rekenen op een bon, zegt wethouder Herbert Raat van Handhaving. “Omdat dit een van de weinige dingen is die wij als gemeente op dit moment kunnen doen om de drukte aan te pakken”, zegt hij op zijn website. “Dit is wat wij op dit moment kunnen doen. De mensen wijzen op hun verantwoordelijkheid.”

Overigens is niet hij maar de burgemeester in staat de opvattingen van Amstelveen in de Veiligheidsregio Amsterdam te bespreken. Daarvan is burgemeester Femke Halsema  van Amsterdam degene die uiteindelijk de beslissingen neemt, waarna die onder leiding van de respectieve burgemeesters in de regio wordt uitgevoerd.

Vragen

Ook tijdens het uitlaten van zijn honden in het Amsterdamse Bos werd Raat geregeld aangesproken over het gedrag van sommigen. “Mensen stellen mijn collega Floor Gordon, portefeuillehouder Bos vanuit Amstelveen, en mij vragen. Ze begrijpen bijvoorbeeld niet waarom wij het Bloesempark niet afsluiten.  Waarom doet de gemeente niets kreeg ik te horen op sociale media en vanochtend bij het uitlaten van onze honden. Ik  kan er wel in B&W over beginnen, maar afsluiting is uiteindelijk ter beoordeling van de Veiligheidsregio en in het laatste geval van de burgemeester.”

1 REACTIE

  1. Randzolen& aso’s kun je niets uitleggen. Gewoon dat bloesempark alsluiten met hekken en wat rollen prikkeldraad. Handhavers en politie hebben wel andere zaken om zich mee bezig te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.