Geen voedselpakketten, maar waardebonnen bij de Voedselbank, wegens de coronacrisis. Die maatregel kon dankzij financiële hulp van de gemeente voor de veiligheid van haar vrijwilligers, waarvan velen tot de risicogroep behoren, en van cliënten worden genomen.

De Voedselbank Amstelveen verstrekt de cadeaubonnen, waarmee de klanten  zelf inkopen kunnen doen, op de gebruikelijke ‘uitdeel-tijdstip’, woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Volgens richtlijnen van de landelijke organisatie van Voedselbanken moet er ongeveer € 35 á € 40 worden gegeven voor huishoudens van drieof voer personen.

Als geroepen

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Welzijn zegde de Voedselbank vorige week twintig mille toe voor de crisiskas. Voorzitter Annick Visser spreekt liever over een ‘substantieel bedrag voor de crisisperiode’, waarmee de wethouder zelf kwam toen ik op het punt stond de gemeente te bellen ver een groot probleem bij haar organisatie. “Zijn telefoontje kwam als geroepen.  De wethouder liet weten, dat de Voedselbank kon rekenen op steun van de gemeente”, zegt ze. “Het doet me goed te weten dat de gemeente ons ondersteunt en betrokken is bij de kwetsbare bewoners.  Dankzij deze gulle gift van de gemeente zijn wij in staat in deze moeilijke periode cadeaubonnen te verstrekken”.

Geen intake

De intake is bij de Voedselbank is overigens gesloten. Men kan zich alleen als potentiële cliënt melden via het emailadres  voedselbankamstelveen@gmail.com

Wie de Voedselbank wil steunen, kan een bedrag storten op bankrekening  NL70RABO0155673998 t.n.v. Stichting Voedselbank Amstelveen, een ANBIstichting, zodat het bedrag aftrekbaar voor de belasting.

www.voedselbankamstelveen.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.