De aanpassingen in het dienstrooster van CVonnexxion wegens de met de coronacrisis gepaard gaande sterke terugloop van het aantal buspassagiers, heeft voor Amstelveen gevolgen voor de lijnen 171, 174, 186 en N57. De GVB tramlijn 6 rijdt helemaal niet en GVB buslijn 551 rijdt alleen een zondagsdienst.

Ook Connexxion rijdt een zondagsdienstregeling met lagere frequenties en het GVB hanteert de zomerdienstregeling. Sommige routes zijn ook aangepast.

“In deze coronacrisis is het begrijpelijk dat dit soort aanpassingen worden gedaan,” vindt wethouder Rob Ellermeijer.  Hij heeft verder de volgende adviezen: “Als het noodzakelijk is met het openbaar vervoer te reizen volg dan de landelijke hygiëne richtlijnen en ga niet naast of tegenover iemand zitten, als dit niet nodig is.” De buschauffeurs en trambestuurders doen volgens hem fantastisch werk. “Het openbaar vervoer is onderdeel van de vitale infrastructuur en zij zorgen ervoor dat Amstelveners zich toch kunnen verplaatsen als het echt nodig is.”

In Amstelveen hebben de aanpassingen onderstaande gevolgen:

–  buslijn 174 rijdt niet de route Busstation Amstelveen-Oude Dorp-Rembrandtweg-Busstation Amstelveen; buslijn 171 rijdt niet tussen Busstation Amstelveen en Amsterdam Bijlmer/ArenA; buslijn 186 rijdt niet (busstation – KLM hoofdkantoor- Schiphol); buslijn N57 (vanuit/naar Aalsmeer) rijdt niet en GVB tramlijn 6 ook niet; GVB buslijn 551 rijdt alleen een zondagsdienst.

De meest actuele informatie is te vinden op de volgende websites:

www.connexxion.nl/corona

www.gvb.nl

www.9292.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.