Niet hamsteren en proberen inkopen te doen bij lokale ondernemers. Dat advies geeft VVD Amstelveen via Facebook. Volgens de grootste partij in Amstelveen moet in de Coronatijd elke poging tot politiek gewin halen achterwege blijven en is ook ‘populistisch gedoe met teksten als: wij hebben het al weken geleden gezegd’ uit den boze. Anderzijds ziet de partij dat er  ook van solidariteit in Amstelveense supermarkten niet veel terechtkomt.

“Schrikbarend hoeveel mensen aan het hamsteren zijn geslagen en nog schrikbarender de manier waarop diezelfde mensen reageren wanneer ze daarop aangesproken worden. Solidariteit is een mooi begrip, maar het blijkt op dit soort momenten soms weinig waarde te hebben”, schrijft de partij.

Verliezers

De Coronacrisis kent volgens haar te veel verliezers. “En alleen aan ons zelf te denken is dus behoorlijk asociaal”, zegt de plaatselijke VVD. Die vindt verder dat mensen in de zorg en andere beroepen, voor wie overigens geen huizen in Amstelveen beschikbaar zijn (mede dankzij de visie op de woningmarkt van de VVD) zorgen dat de samenleving overeind blijft.

Mail

Door niet bijeen te komen geeft de gemeenteraad volgens de partij het goede voorbeeld. “Het is nu niet de tijd om nonchalant met je eigen gezondheid en dus van die van je medemens om te gaan.” De VVD adviseert strikt de voorschriften van het RIVM op te volgen. Over de gemeenteraad: “Natuurlijk staan we allemaal via mail en de netwerken met elkaar in verbinding en worden we dagelijks op de hoogte gehouden door ons gemeentebestuur over de actuele ontwikkelingen. We blijven aan het werk, maar dan thuis en dus minder zichtbaar.”

9 REACTIES

 1. Ook de levensmiddelen winkels (de AH’s, Jumbo’s etc. van deze wereld) mag men gerust asocial gedrag verwijten. Daar is men druk bezig geld te hamsteren! Hoe eenvoudig en social zou het zijn om slechts één of twee artikelen per product toe te staan. Nergens zie ik dat beleid. “Never waste a good crisis” is blijkbaar ook daar het denken.

  • 200% mee eens. Er zijn ook vele mensen die niet kunnen hamsteren door laag inkomen of nu misgrijpen. Daarom ondersteun de voedselbank , juist op dit moment , want de supermarkten hebben nauwelijks overschotten.

  • 200% mee eens. Er zijn ook vele mensen die niet kunnen hamsteren door laag inkomen of nu misgrijpen. Daarom ondersteun de voedselbank , juist op dit moment , want de supermarkten hebben nauwelijks overschotten.
   Nu zijn plotseling de mensen in de zorg , bij de politie, het onderwijs, de schoonmaak enz. de helden. Ik hoop dat de VVD&consorten dat ook onthouden hebben als dit voorbij is.

 2. Neoliberalen die zich zorgen maken over solidariteit? Dat is dan één van de goede kanten van deze nare crisis. Zoals er ook minder herrie en luchtvervuiling is door auto- en vliegverkeer. Dit voorjaar kunnen wij de vogels weer horen, zoals gisteren de eerste merel.

 3. Olaf, het gaat om een afweging van belangen en van nut en noodzaak. Ik schrijf toch ook niet dat jij mensen hun gezondheid, gemoeds- en nachtrust en woongenot misgunt? (‘Waarvan akte’.)

  Het veroorzaken van geluidshinder, luchtvervuiling, energieverspilling en klimaatopwarming is geen recht dat men ten koste van alles en iedereen mag uitoefenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.