Een gebedsactie van christenen in Amstelveen zou men het kunnen noemen. Niet als behorend tot allerlei kerken, maar als één gemeente van Christus in de stad. Het heeft allemaal te maken met het Coronavirus, waarmee de besmetting ook in Amstelveen om zich heen grijpt. Omdat men op dit niet kan samenkomen, is de website https://kerkinamstelveen.nl in het leven geroepen. De bedoeling is daarmee een soort gebedsketting op te zetten.

Op de wibsite staat: “Bid je mee in deze tijden van het coronavirus? Bidden voor mensen die getroffen worden door het virus. Voor mensen die zich dag en nacht inzetten in de zorg en het publieke domein. In gebed kunnen ook onze eigen zorgen en moeiten uitspreken. Ook vragen we in gebed God ons zijn bedoelingen te laten zien in deze moeilijke omstandigheden.”

Keten

Doel is dus in Amstelveen te komen tot een zogenoemde gebedsketting ‘van 24/7 gebed’. Dat kan wegens het virus niet in een (kerk)gebouw, maar wel individueel. “Via dit gezamenlijke, voortdurende gebed zijn we toch verbonden met elkaar.”

Bezoekers van de site wordt gevraagd een dag en een tijdstip ergens in de aankomende week te reserveren voor hun gebed. “Je kunt uiteraard meerdere uren meebidden, maar dan moet je even meerdere keren aanmelden.”

Hulp

Henk Stoffels van de Stadskerk en de ChristenUnie herinnert er aan dat in veel kerken aan het begin van een dienst uit Psalm 24 wordt geciteerd: “”Onze hulp is van de Here die hemel en aarde gemaakt heeft, die trouw is, eeuwig leeft en niet loslaat wat Zijn hand is begonnen te doen.” Stoffels: “Ons verlangen is samen met alle Amstelveense christenen God aan te roepen. Niet vanuit één specifieke kerk, maar samen als dé kerk in Amstelveen. Helaas kan dat op dit moment niet door samen te komen maar gelukkig is er techniek die het mogelijk maakt.”

Ziekenhuis

Op de website kan dus iedereen een tijdstip kiezen om mee te bidden in een lange reeks van voortdurend gebed. Er zijn voorbeeldgebeden beschikbaar en er kunnen ook eigen gebedspunten worden aangedragen. “Laten wij God om genade bidden over onze woonplaats, het ziekenhuis, de gemeenteraad, de hulpverleners, de ouderen, de eenzamen. Zoals het virus geen grenzen kent, bidden we ook, zonder grenzen, voor de wereld om ons heen”, zeggen de organisatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.