De lokale omroep RTV Amstelveen zendt zondag (15 maart) om 10.30 uur een mis uit het de Urbanuskerk vervangende Noorddamcentrum uit. Dat kwam de parochie overeen met de zender, wegens het coronavirus. Parochianen komen niet bij elkaar, maar zitten dus thuis aan tv (ziggo kanaal 42).

De rechtstreekse uitzending staat onder leiding van deken Ambro Bakker en pastor Dea Broersen. Muzikale begeleiding: Vincent Kuin. Men kan de mis ook via de computer volgen. Youtube Livestream: https://youtu.be/C9Vnsar_D-g.

Luie stoel

“Hebben we gisteren alle vieringen afgezegd, en ook de bemensing, nu kunnen we melden dat we toch doorgaan”, zegt het kerkbestuur. “Vanuit een luie stoel met een kopje koffie erbij kan iedereen meedoen. Parochianen zijn met elkaar creatief en wat kan er tegenwoordig ontzettend veel. Met recht iets om dankbaar voor te zijn.”

Kerkenraad

Protestanten hebben kennelijk die lokale zender niet gevonden. De manteldienst en de lunch in de Kruiskerk op zondag 15 maart 2020 zijn afgelast,  meldt voorzitter Ben Jonker van het Wijkplatform Bankras. “De kerkenraad beslist maandagavond over de overige vieringen in maart 2020.”

De dienst in de Paaskerk gaat wel door in aangepaste vorm, maar de Pelgrimskerk in Buitenveldert heeft alle diensten voor de rest van maart 2020 afgelast, net als de vieringen in de Titus Brandsma aan het Westelijk Halfrond.

Synagoge

Zo ook in de synagoge, de voormalige Bankraskerk. In maart daar dus geen diensten meer. De tot de Gereformeerde Bond in de PKN behorende Pauluskerk houdt komende zondag een dienst voor een beperkt publiek en biedt verder in de loop van deze maand online diensten aan. Op de website van de Pauluskerk staat dat de kerkenraad zoveel als mogelijk een vorm van kerkdienst via de kerktelefoon en kerkdienstgemist.nl wil blijven aanbieden. Zondag 15 maart worden gemeenteleden toegelaten, maar anderzijds bestaat er een verbod voor bijeenkomsten van meer dan 100 mensen. “Dit bereiken wij als volgt:De diensten zijn ditmaal besloten bijeenkomsten, alleen voor gemeenteleden”, staat er op de website. “Als gast kunt u de dienst online volgen via Kerkdienstgemist.nl . Wij vragen iedereen met verhoogd risico thuis te blijven. Dit betreft in ieder geval: Alle ouderen, iedereen met verkoudheids- of griepverschijnselen zoals hoesten, keelpijn of koorts en
iedereen die onlangs in risicogebieden zoals Italië is geweest.”  ’s Morgens is er géén crèche en nevendienst voor de kleinste kinderen gehouden. “Wij gaan er van uit dat kleine kinderen en een deel van de ouders thuis blijven.”

Het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan heeft de vieringen in maart 2020 ook afgelast.

Jazz

Wegens het coronavirus zijn overigens vrijwel alle bijeenkomsten afgelast, zeker die waar meer dan 100 bezoekers waren te verwachten. De jazz- en bluesconcerten op 20 en 27 maart van stichting Topdium horen daarbij. “In het licht van de huidige quarantaine maatregelen COVID-19 hebben we dat, in overleg met de betrokken locaties, besloten”, meldt de stichting.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.