Voor de achtste keer wordt de jaarlijkse Korendag Amstelveen op zaterdag 21 maart in de Paaskerk aan het Augustinuspark gehouden. Het programma begint om 10:00 uur (zaal open 09:30 uur) traditioneel met een welkomstlied. Tot 17:00 uur zingen daarna in totaal dertien koren.

Organisator ervan is didigente Elly Meekel, die de Amstelveense koren Zomaar Gewoon en het AdHoc Popkoor leidt. Zeer uiteenlopende gezelschappen zullen zich presenteren met een eigen repertoire dat varieert van smartlap tot klassiek. Het programma is zeer afwisselend gemaakt en de akoestiek in de Paaskerk is prachtig.

Toegang

Entree € 3,50 en kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. De toegangsbewijs is de gehele dag geldig. Tijdens de optredens is er geen toegang tot de zaal. Er is beperkte parkeergelegenheid dus men wordt geadviseerd niet met de auto te komen.

Achtereenvolgens treden op de koren Zomaar Gewoon, Freewillies, Kiwi en de Kanaries, Grand Stand Classic koor, Meentkoor, Stella Nova, United, Open Hof Koor, Just for Fun, Smartlappenkoor Leedvermaak, intermezzo/samenzang, Amstellandse Cantorij, Vrouwenkoor Vivace en AdHoc Popkoor.

Stands

De korendag is bedoeld als een muzikale ontmoeting tussen de koren en om de bezoeker kennis te laten maken met koren uit onze gemeente of de directe omgeving. Een dag vol muziek om met een positief oor te luisteren naar elkaars presentatie. Is uw belangstelling gewekt voor één van de koren, dan is er beneden in de ontmoetingsruimte een informatiestand ingericht.

Zingen is gezond voor lijf en leden, zegt de organisatie. ‘Het verhoogt de weerstand en verlaagt de stress. Zingen zorgt voor de productie van feelgood hormonen. Regelmatig je stembanden smeren kan je leven verlengen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.’ De Korendag Amstelveen wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.