In feite loopt ook Amstelveen, net als heel Nederland, achter de feiten aan wat het Coronavirus betreft. Nadat er eerst twee besmettingen waren geconstateerd en een basisschool een contactonderzoek kreeg, vertelde burgemeester Tjapko Poppens woensdagavond, mede op vragen van SP-raadslid Adriaans, elke dag een upgrade van het RIVM komt. Het was voor de gemeente volgens hem nog de vraag hoe met grote evenementen moet worden omgegaan. Maar de volgende dag al kondigde de regering een heel wat strenger beleid aan.

Grote evenementen werden verboden en het land ging eigenlijk op slot. Het Alzheimer Café op 26 maart in de Luwte gaat niet door en donderdagavond trof de feestelijke opening van de exposities met werken van Jan Cremer en Roy Lichtenstein in het Museum Jan aan de Dorpsstraat exact hetzelfde lot. Al ging de officiële opening dan niet bezoekers kunnen wel dagelijks terecht bij de tentoonstellingen, haastte de directie van het museum zich te melden.

Noordwaarts

Die van Cremer heet ‘Noordwaarts 2010-2020’ en de tentoonstelling van  Roy Lichtenstein ‘Pop Art in Print’.  “Graag hadden we in het bijzijn van kunstenaar Jan Cremer zijn tentoonstelling feestelijk willen openen, maar we achten het risico voor een evenement van deze omvang op dit moment te groot,” meldde de directie. Ondanks het annuleren van de feestelijkheden is Museum JAN vanaf vrijdag 13 maart gewoon geopend voor publiek tijdens de normale openingstijden en zijn de tentoonstellingen te bewonderen. Sinds vrijdag presenteert Museum JAN dis de twee de tentoonstellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.