Stichting CeltCast houdt zaterdag 14 maart de vijfde editie van de jaarlijkse Fantasy Awards in P60. De uitreikingsceremonie van de awards wordt omlijst door muziek en dans. CeltCast zegt er naar te streven de avond speciaal te maken voor zowel de genomineerden als de bezoekers.

Naast een selectie van live muziek, uiteenlopend van (balfolk) dansmuziek tot feestelijke knallers, wordt ook standhouders uitgenodigd, zodat men alvast wat pre-festival inkopen kan doen.

Dans

De avond zal worden geopend met een balfolk (dans)instructie, gegeven door Berit van Beertjes Bals. Daarna danst men door met de muziek van Wim te Groen. Vervolgens krijgen enkele muzikanten het podium; met nieuwe solo projecten of gewoon omdat zij al heel graag wilden komen optreden op de avond. Op het programma staan: Philip Xander en Mojra uit Nederland, Fabis Tunes uit Duitsland en Štěpán Honc uit de UK.

Band

De eerste voltallige band is SeeD Pagan Folk. De banden tussen CeltCast en SeeD zijn altijd al nauw geweest. Sara (zang, gitaar) is één van de vrijwilligers van de stichting en Robin (percussie) heeft het CeltCast logo ontworpen. De avond zal worden afgesloten door Ball Noir met een eigen mix van folk, dansbare nummers en metal.

Meer informatie over het evenement en de awards: websites https://fantasy-awards.com en https://celtcast.com of op de evenementpagina op Facebook.

De uiteindelijke stemronde voor de Top 5 genomineerden vond in februari plaats. Die winnaars zullen tijdens de officiële uitreikingsceremonie op 14 maart bekend worden gemaakt.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.