Voor wie wil leren goede natuurfoto’s te maken, geeft IVN een cursus op de donderdagavonden 19 en 26 maart en 2 april (19.30 uur), in het gebouw Bankrasflora aan de Jeanne d’ Arclaan 8.  Op zaterdag 28 maart is er een excursie. De cursus is niet bedoeld voor beter leren fotograferen met een smartphone.

De kosten bedragen  € 50,00 voor een lid of donateur van het IVN en € 60,00 voor anderen. Cursisten moeten de beschikking hebben over een camera waarvan zij zelf sluitertijd en diafragma kunnen instellen.

Aanmelding gaat via de Website van het IVN Amstelveen:  https://www.ivn.nl/afdeling/amstelveen

Fotografen

De cursus wordt gegeven onder leiding van ervaren fotografen. Zij leren deelnemers niet alleen technische aspecten van natuurfotografie, maar ook landschappen, dieren en planten beter en mooier in beeld te brengen. Deelnemers leren over techniek, compositie enzovoort.  Op een zaterdagochtend maken zij een excursie om het geleerde nog eens in de praktijk te kunnen oefenen.

Compositie

De cursus is bedoeld voor iedereen die zijn/haar camera beter wil leren gebruiken en bewuster foto’s wil maken. Onder meer wordt aandacht besteed aan de driehoek diafragma, ISO en sluitertijd. Maar ook de compositie komt aan bod. Hoe beïnvloeden bijvoorbeeld invoerende lijnen en de regel der derden het beeld waarnaar men kijkt? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.