Volgens voorzitter Ben Jonker van het wijkplatform Bankras-Kostverloren, dat vanavond bijeen in Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt komt, bestaat er weinig animo bij de inwoners van Amstelveen om van het aardgas los te komen en naar niet fossiele brandstoffen te gaan. Dat laatste willen B&W en volgend jaar gaat de gemeente een wijk aanwijzen die gasloos is, zegt hij.

Maar het is nog volstrekt onduidelijk welke energievorm in de plaats van dat gas komt, staat er op de agenda van de wijkvergadering. ‘Amstelveen kent nu een net voor gas, elektro, water, riolering en data overbrenging’, meld de agenda. Maar welke soort energie de functie van het aardgas moet gaan overnemen is volgens het bestuur van het wijkplatform onbekend.

Buslijn

Er wordt vanavond ook gesproken over de opvatting van het wijkplatform dat er een Amstelveense buslijn zou moeten komen die alle belangrijke punten in Amstelveen zou moeten aandoen. Met de volgende route: Busstation-Stadshart-Meander-Oranjebaan-WC Bankras-Wijkcentrum Alleman-WC Kostverloren-Saskia van Uilenburgweg (hotels)-WC Rembrandweg- Amsterdamse weg-KLM-gebouw-Raadhuis-Oude DorpBusstation-Stadshart-Meander-Ziekenhuis-WC Groenhof-WC Waardhuizen-WC Middenhoven-WC Westwijk- Bovenkerk-Handweg-Raadhuis-Molenweg-Busstation Stadshart. Gedacht wordt aan een bus elke 30 minuten in beide richtingen. Maar er zij wat dat openbaar vervoer betreft geen verdere ontwikkelingen te melden, zegt de agenda.

2 REACTIES

  1. Hoera! Het gezond verstand en het rekening houden met oudere Amstelveners heeft gezegevierd. Nu nog even afwachten wat de frequentie zal zijn. Men is blijkbaar ook tot de conclusie gekomen dat een in principe niet zo rendabele lijn wel een toevoer kan vormen naar lijnen die dan nog meer rendabel kunnen worden.

    • Sorry was een beetje te voorbarig, maar een uitstekend idee. Ik hoop dat meerdere wijkplatforms zich hier voor uit zullen spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.