De medewerker van Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) van wie is ontdekt dat hij of zij besmet is met het Coronavirus (COVID-19) blijkt in Amstelveen te wonen. Het RIVM maakte vandaag (donderdag) het resultaat van de tweede test bekend. De gemeente zegt niet kunnen zeggen in welke wijk de patiënt zich bevindt.

 Dat is privacygevoelige informatie. Daar kunnen we geen mededelingen over doen”, meldt zij. “GGD en RIVM maken alleen bekend in welke plaats een besmetting is geconstateerd.” De betreffende medewerker van het Amsterdamse ziekenhuis is een inwoner van Amstelveen, had vakantie gevierd in Noord-Italië en zit op het ogenblik geïsoleerd in zijn woning.

Overleg

Volgens burgemeester Tjapko Poppens heeft de gemeente voortdurend overleg met RIVM, GGD, Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en andere gemeenten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “We bekijken van moment tot moment wat nodig is.” Hij wijst er op dat volgens de landelijke richtlijnen nog niet nodig is extra maatregelen te nemen. “Verder hoop ik natuurlijk dat deze inwoner spoedig herstelt.”

Medewerkers

De GGD en het OLVG startten gisteren al met een contactonderzoek. Dat betekent dat zij iedereen in kaart brengen die met deze persoon in contact is geweest. De GGD doet het contactonderzoek onder privécontacten, het OLVG onder patiënten en medewerkers. De GGD houdt de gezondheidssituatie van de mensen die contact hebben gehad met de besmette persoon de komende twee weken in de gaten, zegt de gemeente.  “Daarbij blijft de GGD in nauw contact met de besmette persoon en betrokken instanties.”

Het OLVG maakte donderdag bekend dat geen medewerkers van het OLVG besmet zijn geraakt door hun collega. Het contactonderzoek onder patiënten loopt nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.