In de Paaskerk aan het Augustinuspark 1 speelt vrijdag 13 maar (20.00 uur) de theatervoorstelling ‘Holy Moses’. Die gaat volgens de kerkelijke gemeente over afkomst en bestemming, grenzen (overgaan en tegenaan lopen) en de verwarrende en ook verbindende rol die religie kan spelen.

De drie grote religieuze stromingen worden gepresenteerd door drie vrouwen: Eveline Masetti, Saïda Franken en Marion Rosenthal met ieder een eigen levensverhaal rond het verhaal van Mozes (Bijbel), Mosje (Thora) en Musa (de Koran). Over hun eigen (on)geloof en (on)wetendheid.

Ontmoeten

“Door oprecht zichzelf en de ander te ontmoeten, vinden ze een vrede, die in stilte verscholen is”, zeggen de producenten. Muzikale begeleiding van René van der Rijst en regie van Suzanne Mijnheer. Deze voorstelling is gemaakt voor het Verhalenhuis in Haarlem en daar eind januari twee keer opgevoerd. Na de pauze is er een nagesprek. Toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

Waardeloos

De voorstelling gaat volgens de organisatoren over voor ieder herkenbare ervaringen: Zich waardevol of waardeloos voelen; leiding moeten geven maar niet goed weten wat de eigen plek is; de boodschap van het geloof brengen zonder zelf daarover zekerheid te voelen. De producenten zeggen dat ook Mozes of Mosjé of Musa worstelde met die vragen. Hij leidde zijn volk door de woestijn en kreeg de opdracht de Tien Geboden aan zijn mensen voor te leggen. “Maar ook hij twijfelde aan zichzelf en aan zijn eigen rol. Je kunt inzicht krijgen in je eigen leven door het naast dat van een ander te plaatsen’, zegt Franken. ‘Maar het is een smal koord waar je op staat’, zegt Rosenthal. ‘Je dondert er zo weer vanaf’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.