De voormalige turnhal van ODIN aan de Ouderkerkerlaan is totaal ongeschikt voor de Tafeltennisvereniging Amstelveen. Dat zei VVD-raadslid Victor Frequin woensdag in de raadscommissie Burgers en Samenleving. Er is daar geen sanitair en een kantine ontbreekt. De accommodatie is ook niet berekend op de groei die de vereniging doormaakt, zei Frequin.

Victor Frequin

Sportwethouder Rob Ellermeijer meldde dat er al een aantal aanbiedingen waren, maar TTV Amstelveen heeft die steeds afgewezen. Dat kwam, wierp Frequin tegen, omdat AmstelveenSport (voormalig Sportbedrijf) steeds met kleinere en oude zalen aankwam. De club heeft op dit moment een ruimte aan Landtong, maar moet daar weg, omdat er plannen voor nieuwbouw van onder meer scholen zijn. Die zijn nu een stuk verder gevorderd en Frequin drong aan op spoed voor een redelijk alternatief qua locatie.

Niet gemakkelijk

Er komt aan Landtong ook wel een gymzaal, maar daar kunnen de tafels niet blijven staan, omdat er ook andere gebruikers zijn. Frequin vindt dat duidelijk geen oplossing.

“Het is geen gemakkelijke opgave”, verzuchtte Ellermeijer. Volgens hem kan TTV Amstelveen terugkeren naar Landtong en ook in een zaal die groter is dan de bestaande. Maar de club wil gewoon een eigen honk, dat berekend is op groei en waarvan de kosten vrijwel gelijk zijn aan die van nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.