Nadat wethouder Marijn van Ballegooijen eerder met een groep raadsleden over zijn plannen heeft gesproken, gaat de gemeente nu verder op zoek naar inwoners die zich voor ‘ontmoeting’ willen inzetten. Daarbij trekt zij het allemaal breder dan alleen de wijkcentra. Om erover de praten met de bevolking, instellingen en bedrijven wordt een serie zogenoemde ‘wijkcafés’ gehouden.

De volgende bijeenkomsten zijn gepland: Woensdag 4 maart,Amsteltuin; dinsdag 10 maart, wijkcentrum De Bolder; woensdag 18 maart, Johanneskapel; donderdag 19 maart, bibliotheek Stadshart; maandag 23 maart, clubhuis Pinoké; woensdag 1 april, De Meent. Alle wijkcafés beginnen om 19.30 uur. Aanwezigen maken kans op een buurt-barbecue en kunnen de burgemeester of een van de wethouders tegen het lijf lopen. Aanmelden via het e-mailadres: wijkencafes@amstelveen.nl

Visie

Het is de bedoeling dat iedereen daar zijn ideeën verteld. Het past ook in de plannen die in eerste instantie aan de raadsleden zijn gemeld. In de rest van april tot en met juni worden – mede op basis van wat er uit die wijkcafés komt – een gemeentelijke visie over ‘Amstelveen ontmoet elkaar’ opgesteld. Daarna wordt nog het advies van de participatieraad sociaal domein gevraagd, waarna de gemeenteraad beslist over een voorstel van B&W.

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Welzijn heeft de ontmoeting blijkbaar hoog in het vaandel. “Niet alleen tegen eenzaamheid, maar ook om elkaar te helpen. Het leven wordt makkelijker als je elkaar kent”, zegt hij. Volgens hem is het niet voor niets dat men zegt: Beter een goede buur dan een verre vriend.

Groei

In feite borduurt hij voort op een oud thema rond de vraag hoe de inwoners van de stad meer bij elkaar betrokken raken. Er zijn al heel wat pogingen door de gemeente ondernomen, waaronder het eigenlijk mislukte ‘Mensen maken Amstelveen’, vooral gepromoot door burgemeester Mirjam van ’t Veld en een zachte door gestorven na haar vertrek.

Intussen ziet ook de wethouder wel dat Amstelveen groeit en de samenstelling van de bevolking verandert. “We willen een stad zijn waar nieuwe bewoners zich net zo thuis voelen als de mensen die hier al langer wonen”, zegt hij. Het moet volgens hem een stad worden waar met in opstand komt tegen eenzaamheid. “Een stad waar het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je liefhebt of wat je verdient”, zegt Van Ballegooijen.

1 REACTIE

  1. Ik denk altijd bij dit soort meetings altijd dat de gemeente eigenlijk al een plannetje op de plank heeft liggen en dat zij dit soort bijeenkomsten gebruikt voor een soort “cherrypicking”. Ik ben het zonder meer eens met de wethouder dat door de vergrijzing van de autochtone Amstelveense bevolking en het wegtrekken van hun kinderen door idioot hoge woningprijzen er een probleem zal ontstaan, dat niet opgevangen zal worden door hier tijdelijk verblijvende expats en wat statushouders die veelal genoeg hebben aan zichzelf. Daarom stel ik voor dat hij eerst zelf met een oplossing in grote lijnen komt en dan de burgers en bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.