De groeiende tafeltennisvereniging (TTV) Amstelveen moet een andere en ook grotere ruimte krijgen als haar huidige wordt afgebroken door de bouwplannen aan Landtong. Dat vindt VVD-raadslid Victor Frequin, die er woensdag in de raadscommissie Burgers & Samenleving vragen over gaat stellen. In de herontwikkeling aan Landtong is volgens de gemeente geen plaats meer voor de tafeltennissers.

Victor Frequin

Overigens is allang bekend welk antwoord hij van sportwethouder Rob Ellermeijer (ook VVD) krijgt, omdat het probleem natuurlijk maandag in de fractievergadering is doorgesproken. De vragen plegen de wethouders via de griffie van tevoren te krijgen, zodat ook de raadscommissies in feite een vorm van theater voor de bühne zijn.

Beter

Frequin wil zowel bij de wethouder als de directeur van AmstelveenSport (het voormalige sportbedrijf) er op aandringen met betere voorstellen te komen dan de nu aangeboden ruimte. Het raadslid stelde ook in de zomer van 2018 al vragen over TTV Amstelveen, toen de plannen voor Landtong (scholen en woningen) op tafel kwamen. Met de uitwerking van daarvan is men nu een stuk verder, maar nog steeds is er geen ruimte voor tafeltennis. AmstelveenSport heeft wel een nieuwe locatie aangeboden maar die was kleiner en ouder dan de bestaande en er zijn volgens Frequin geen fatsoenlijke sanitaire voorzieningen en een kantine. “Reden voor TTV om dit aanbod af te slaan”, zei Frequin, die inmiddels een bezoek aan de vereniging bracht. Sinds het aanbod is er geen contact meer met TVV Amstelveen opgenomen door gemeente of AmstelveenSport.

Groei

Vinden B&W het eigenlijk wel correct dat TTV Amstelveen een nieuwe locatie krijgt, wil Frequin weten. En hij vroeg zich af of B&W en  AmstelveenSport samen geen nieuwe optie voor de club kunnen bedenken.

“Wil het College TTV Amstelveen enige extra ruimte geven voor de groei die zij voorstaan en die met de huidige ruimte niet mogelijk is”, vraagt Frequin dinsdagavond. Hij wil graag, gelet op de dreiging zonder fatsoenlijke ruimte te komen, dat de gemeente voor de zomervakantie met TTV Amstelveen over de huisvesting gaat praten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.