Zonder overigens te vertellen waarom sommige gemeenten in de omgeving, zoals Amsterdam en Haarlemmermeer, tot een lager bedrag komen, haasten de financieel woordvoerders van coalitiepartijen D66 en VVD zich te reageren op een nieuwsbericht  in de Telegraaf over de stijging van de woonlasten in Amstelveen. Inwoners moeten nu ruim 750 euro per jaar betalen.

Tom Coumans

Tom Coumans (VVD) en Harmen van der Steenhoven (D66) geven de schuld aan het Rijk van het feit dat de woonlasten in Amstelveen stijgen met 4,7%. Overigens bedraagt de stijging landelijk gezien in de gemeenten gemiddeld 5,2%.  Het is vervelend dat door de publicatie het beeld kan ontstaan dat gemeenten de lasten fors verhogen terwijl dit eigenlijk door de landelijke overheid wordt veroorzaakt, zeggen de woordvoerders van de respectieve fracties.

Afval
Volgens Coumans en Van der Steenhoven (D66) blijft het

Harmen van der Steenhoven

plaatselijke beleid in Amstelveen dat de lasten uitsluitend worden verhoogd met de gebruikelijke inflatie en eventuele belastingverhogingen vanuit de Rijksoverheid. De huidige stijging wordt veroorzaakt door de fors hogere belastingen die aan het Rijk moeten worden betaald voor het verwerken van afval, zeggen ze. Daarvan zijn zowel huiseigenaren als huurders de dupe.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.