Speciaal voor gemeentelijke ambtenaren en de sporadische bezoekers die er (bijvoorbeeld bij de wettelijk openbare vergaderingen van de gemeenteraad) in onverklaarbaar ‘huiskamer van de gemeente’ geheten ruimte rond de raadzaal, exposeert van 26 februari af de kunstenaar Jan Verschoor. Wie die wil zien kan het best naar de opening op die dag om 19.00 uur komen. Daarnaast is ook het werk van de Japanse keramiste Kaori Kurihara voor het eerst toegankelijk voor (beperkt) Amstelveens publiek.

Werk van Jan Verschoor

Van Kurihara schafte de gemeente vorig jaar werk aan. Er werd in oktober een verkooptentoonstelling (‘Imaginature´) bij Kunstconsult aan Smederij gehouden, die door de cultuurwethouder Herbert Raat is geopend.

Verstilde vormen

De expositie van bevat overigens voornamelijk foto’s van werken van Jan Verschoor. Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van hem als kunstenaar toonde hij in 2015 beelden en objecten tijdens de expositie ‘Verstilde vormen en sculpturen’ in Landgoed Kasteel Keukenhof, waarvan de tuin trouwens de beroemde jaarlijkse Keukenhof bloembollenmanifestatie herbergt.

Historisch

“Abstracte kunst in een historisch kasteel”, zegt hijzelf. De beelden en objecten leken als

Aankoop keramiek Kaori Kurihara

gemaakt voor Kasteel Keukenhof. De objecten als sieraden in de ruimte, beelden van glas leken luchtig en de bronzen beelden sloten naadloos aan bij het interieur van Kasteel Keukenhof. “De tijd werd overstegen en het verleden werd vastgehouden.”

Foto’s

Destijds zijn alle sculpturen gefotografeerd door Eric de Vries. Met een bijdrage van de gemeente Amstelveen werd het mogelijk gemaakt een deel van de foto’s af te drukken en te exposeren in Schouwburg Amstelveen. Die expositie is het komende half jaar – voornamelijk voor degenen die naar de raadsvergaderingen komen –  te zien in de ‘Huiskamer’ van het het Raadhuis.

2 REACTIES

  1. Dank u wel mijnheer Johan Bos, Uw bericht is duidelijk…. Woensdagavond is er een openbare gelegenheid om de foto’s van Jan Verschoor te bekijken. Vandaag was ik kort in het Gemeente huis en aangezien ik was uitgenodigd door de heer Jan verschoor, dacht ik, ik meld mij maar meteen aan. Niemand noch bij de receptie noch bij de balie van de beveiliging ambtenaren wist men iets af van de, reeds a.s. woensdagavond, opening van de tentoonstelling. “Alleen voor genodigden hoorde de beveiligingsambtenaar die zo vriendelijk was er een paar telefoontjes aan te wijden ????
    Wie weet ontmoet ik u, mijnheer Bos, ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.