Onder de noemer ‘Jazz in de Buurt’, geprogrammeerd door stichting Tpodium, treedt Corinna Kramer vrijdag 28 februari (20.00 uur) op bij Podium Elsrijk in het zorgcentrum Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428. Haar programma heet ‘memories of Peggy Lee’.  https://www.youtube.com/watch?v=LCRZZC-DH7M

Peggy Lee was een van de grootste zangeressen van haar tijd en zorgde voor een nieuwe jazztraditie. Met een stem die niet zo leed-overgoten klonk als Billie Holiday, maar ook niet zo jubelend door alle registers klonk als Ella. Sensueel, swingend en bluesy was haar kenmerk met een enorm gevoel voor timing en tekst. Daarnaast was ze creatief, maakte veel arrangementen zelf en schreef ook haar typisch eigenzinnige teksten.

Band

Zangeres Corinna Kramer woonde opvolgend in Amsterdam, Londen en in New York met zijn vele bars en jazzclubs. Haar band ‘de Cosmopolitans’ bestaat uit:nMark van der Feen, piano; Sven Schuster, contrabas en Victor de Bo, drums.

Zij spelen vele prachtige hits van Peggy Lee zoals ‘Fever’, ‘I’m A Woman’ en natuurlijk haar lijflied bij uitstek: ‘Is That All There Is?’. Het gehele repertoire geeft niet alleen een prachtig overzicht van haar leven, maar ook een interessant beeld van de veranderende tijdgeest uit vorige eeuw. Entree zaal: € 10;  Clubleden / Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00.

www.tpodium.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.