Omdat de 24ste kringloopwinkel van RataPlan in Hoofddorp officieel open gaat op donderdag 27 februari (09.00 uur) komen er nieuwe banen voor mensen met een beperking. Dat meldt de bemiddelingsorganisatie AM Match.

Om 10.00 uur op 27 februari verricht wethouder Mariëtte Sedee de officiële opening. Er is muziek van het akoestische duo Mits & Del Prado.

Recycling

Kringloopwinkels dragen volgens AM Match bij aan recycling van spullen en zorgen tegelijk voor banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat tegenwoordig heet. bijvoorbeeld door een beperking.

Missie

Volgens directeur Lex Vonk van AM Match verdient iedereen verdient werk en regelt zijn organisatie nu al voor zo’n 700 mensen in die doelgroep binnen de regio werk, dankzij samenwerking met 200 werkgevers, waaronder dus stichting RataPlan. “We herkennen elkaar in de missie: betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt,” zegt Vonk.

Volgens directeur Gert-Jan Dekker van Stichting RataPlan heeft 80% van de medewerkers in de kringloopwinkels van die organisatie een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij bieden een laagdrempelige werkomgeving waarin iedereen wordt geaccepteerd en voor vol wordt aangezien. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons”.

Jobcoaching
De zes medewerkers van RataPlan op de nieuwe locatie werken als bijrijder, achter de kassa, op de kledingafdeling, bij het kleingoed, als facilitair medewerker(ster) en in de horeca. “Allemaal hebben ze een beperking. Met hulp van gemeentelijke regelingen en jobcoaching kunnen we ze dit werk bieden”, meldt Vonk. “Wij begeleiden de werknemers één-op-één en geven indien nodig advies aan de bedrijfsleider van RataPlan.”

2 REACTIES

    • VVD’ers willen geen gehandicapten om zich heen. Die mogen uit het zicht ‘bezig gehouden worden’ in een kringloopwinkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.