Dat Amstelveners nou massaal hun huiskamers hebben open gezet voor lokale artiesten (vrijwel allemaal amateurs) kan niet worden gezet. Ik zal mij geenszins tegen die artistieke uitbarsting verzetten, probeerde nog een sessie bij te wonen, maar die ging wegens de storm niet door. Van het duo dat zou optreden, bleek één lid uit Amsterdam te komen en die gaf er de brui aan. Zal dus wel altijd amateur blijven, want een professional laat nu eenmaal een zaal niet voor niets komen. Maar dat terzijde.

Ik heb het over Gluren bij de Buren dus. In dit geval niet crimineel, maar creatief bedoeld. De organisatie meldde in een Programmakrant dat de artiesten maar liefst 47 huiskamers bespelen. En de acts zouden van alle markten thuis zijn. Van zangkoren tot improvisatietheaters en van cabaretiers tot singer-songwriters.

47?

Maar die 47 huiskamers heb ik niet kunnen vinden. Ik telde er 17 in hetzelfde programmablad, overigens handig om te hebben, als de te verwachten artiesten ook inderdaad komen. Behoudens die 17 huiskamers waren er dus bedrijven (zoals Van Kerkwijk, Grand Hotel en een Fysiotherapiecentrum) en allerlei instanties, zoals de SAKB aan de Ouderkerkerlaan, Huis aan de Poel, restaurant Bij Klaasje, gebouw De Schakel, Amstelveens Poppentheater, zorgcentrum Nieuw Vredeveld, P60 en de bibliotheek aan het Stadsplein, AnnA, Pluspunt, Villa Randwijck, de Bolder en Belmonte. Aardig natuurlijk dat die ook meewerkten. Maar tot de huiskamers kan men die niet rekenen. Alleen het raadhuis was er niet bij, waar zich toch ook een vleugel staat in wat ‘een huiskamer van de gemeente’. Nou ja, het mag dan ten onrechte zo heten het is de slechtst bereikbare huiskamer van heel die gemeente. En ambtenaren zijn op zondag natuurlijk vrij. Het moet geen zondagswerk worden……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.