Een voorlichtingsavond over de bouw van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk wordt dinsdag (18 februari) gehouden in het Noorddamcentrum om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). De herbouw gaat binnenkort van start, na vele maanden van voorbereiding na de brand die de kerk goeddeels verwoeste. De informatiemeeting is georganiseerd door de rooms katholieke parochie Amstelland, eigenares van het gebouw.

Behalve parochianen worden ook andere omwonenden verwacht, want de in september 2018 grotendeels afgebrande kerk is een icoon van Bovenkerk. Tijdens de bijeenkomst wordt men geïnformeerd over de werkwijze tijdens de herbouw. Over dat herstel spreken vertegenwoordigers van het parochiebestuur, het architectenbureau Verlaan en Bouwstra en de hoofdaannemer Nico de Bont. Ook is een rol weggelegd voor de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.