Tot de top 10 kindvriendelijke steden van Nederland behoort Amstelveen. Althans volgens het bedrijf Holidu (www.holidu.nl), zoekmachine voor vakantiehuizen. Waarde onderneming zo’n huis vindt in deze gemeente is overigens de vraag, al neemt het aantal hotels er wel toe.

Met de voorjaarsvakantie weer voor de deur, heeft het bedrijf een de resultaten van een eigen onderzoek gepresenteerd. Amstelveen haalt daarom een score van 7,85 op een hoogste cijfer van 10. Aan de hand van het percentage kindvriendelijke appartementen, het aantal pretparken, dierentuinen, kinderboerderijen, speeltuinen en ijssalons is per stad een kindvriendelijke score berekend.

Elsenhove

De stad die reizende gezinnen het best verwelkomt is volgens de organisatie Amstelveen, die in verhouding tot de andere steden van Nederland het hoogste percentage aan kindvriendelijke vakantiewoningen zou hebben. “Als het mooi weer is, is de Speelboerderij Elsenhove een uitstapje waard.” Ook het Amstelveens Poppentheater en het Amsterdamse Bos worden genoemd. In het bis worden ook kindervoorstellingen in het Bostheater georganiseerd, zegt de onderneming. En: “De dichtheid van het aantal ijssalons is in Amstelveen goed hoog.” Waarna overigens alleen de start van het ijsseizoen op 7 maart  bij Da Vinci wordt genoemd. Qua vermaak scoort Amstelveen trouwens niet meer dan een 3,8, voor kindvriendelijke appartementen een 10 en wat ijssalons betreft een 7.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.