Schouwburg Amstelveen heeft zich dit jaar voor het eerst verbonden aan Theater ‘Na de Dam’, dat de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend houdt. Het initiatief startte ooit in Amsterdam en is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen met meer dan 100 theatervoorstellingen. Jaarlijks op 4 mei, aansluitend aan de Nationale Herdenking, wordt er om 21.00 uur een voorstelling gespeeld in Schouwburg Amstelveen.

Op maandag 4 mei om 21.00 uur zoomt het jonge Vlaams-Nederlandse gezelschap BOG met de theatrale lezing DAM in op vrijheid. Dat die er was en toen niet meer. Dat die met levens werd bevochten, daarna met levens gekoesterd en bewaakt. Opdat we nooit zouden vergeten dat die er ook niet was en we dat vergaten. Dat vrijheid zich niet laat voelen, tot er aan de randen wordt geknaagd.

Onvermogen

Een lezing die ons in schijnbaar luchtige zinnen confronteert met onze menselijkheid: het onvermogen om ons te bekommeren om dat wat zich buiten ons gezichtsveld afspeelt. DAM. werd met vier en vijf sterren lovend in de pers ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.