Via meestal eenvoudige kinderliedjes, die veel kinderen ook wel kennen, wordt de woordenschat van de pupillen van zogenoemde taalcoaches groter, is de ervaring van één hunner.  Op dinsdag 25 februari om 20:00 uur is er voor coaches en degenen die zij Nederlands leren, zogenoemde ‘taalmaatjes’,  weer een evenement ‘Zing Nederlands met Mij’ in de Annakerk. 

Mensen kunnen de woorden van een nieuwe taal makkelijker onthouden, omdat de woorden herhaald worden en ook wegens de melodie en de rijm, zegt Dirma Nagelhout, coördinator van Taalhuis Amstelland. “Het helpt hen ook om over de gêne heen te komen. Want als je nog amper een woord in een nieuwe taal kunt spreken is het best moeilijk meteen een gesprek met iemand aan te gaan. Het zingen helpt de woordenschat uit te breiden en vloeiender te spreken. Daarbij is het een ongedwongen en leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.”

 

1 COMMENT

  1. Als taalcoach heb ik hier inderdaad enkele leuke contacten aan overgehouden. Ik doe het meestal in het buurthuis en soms bij mij thuis, maar je kunt ook naar de mensen toegaan. De mensen die ik heb ,kwamen overal vandaan en waren van elk soort niveau, hoewel mijn voorkeur er wel naar uit gaat, dat ze al iets konden hoe beperkt dan ook. Ik houd me in hoofdzaak bezig met spreken, luisteren,lezen en accentverbetering. Meestal is het een 1 1/2 uur. Soms doe ik ook met de één wel andere dingen, zoals naar een winkel of een museum of met de ander gezellig keuvelen en taartjes eten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.