Op 15 maart mogen Nynke van Kamp van MKC Mio Mondo en Isabelle de Jeu van de protestantse basisschool Willem Alexander naar de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd, in de Bibliotheek van Amsterdam. De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland.

Woensdag was bij de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de voorleeswedstrijd. Daar kwamen de twee winnaars uit. Nynke van Kamp van MKC Mio Mondo (midden op de foto) las voor uit het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt en Isabelle de Jeu uit Ademnood van Marion van de Coolwijk.

18 scholen

De kinderen waren afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op hun basisschool wonnen zij de voorleeswedstrijd. Deze voorleeskampioenen van 18 basisscholen uit de regio Amstelland (Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Nes a/d Amstel) lazen een fragment voor uit een zelfgekozen jeugdboek. Wie door ging naar de kwartfinale, bepaalde een jury, die bestond uit Ada Ruiter, Boekhandel Libris Venstra (rechts op de foto), Josijn Settels, leerkracht basisschool ‘t Startnest Uithoorn (tweede van rechts op de foto) en Nicole Wintgens, Bibliotheek Amstelland (links op de foto)

Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Tijdens het beraad van de jury konden alle voorlezers zich even uitleven op de Marshmallow-challenge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.