Liefst hebben ze dat klanten een compleet pakket, bestaande uit wijn en daarbij kaas en andere hapjes, uit de winkel meenemen. Wethouder Herbert Raat opende zondagmiddag de speciaalzaak ‘WineKitchen at home’ in de Stationsstraat. Het is de derde zaak van Remco Snoek (ook raadslid voor de VVD) en diens hard meewerkende vrouw Jessica, naast WineKitchen in de Dorpsstraat en WineKitchen at Sea in het voormalige Basjesgebouw.

“Wij zijn geen concurrent van slijterijen als Gall en Gall”, zegt Snoek. Het echtpaar heeft inmiddels twee compagnons – Bianca van den Berg en kok Edo Kamping – die part time voor de nieuwe winkel zijn gerekruteerd. Evident bevindt het assortiment wijnen er zich in het hoge segment, zodat het bedrijf zich niet op de bodemprijsmarkt hoeft te manifesteren. Eigenlijk is het na zes jaar een terugkeer in het pand, waar voor die tijd ook een wijnwinkel werd gerund. Maar toen de WineKitchen in de Dorpsstraat er bij kwam, werden twee zaken teveel voor het echtpaar.  Met meer medewerkers ligt dat nu kennelijk anders.

Crisis

Raat herinnerde er aan dat de WineKitchen ontstond toen de crisis net was losgebarsten, de wethouder zelf niet zo in het plan voor de onderneming geloofde, maar dat die toch als een soort sneeuwbal in het Oude Dorp heeft gewerkt. In de nieuwe winkel zijn, behalve wijnen – die men ook voor de andere twee zaken inkoopt – een groot assortiment gekoelde delicatessen, variërend van een entrecote tot allerlei kazen en van noten tot honing. Aan de wijnwinkel is ook een proeflokaal verbonden. Snoek toont een verdieping lager een ruimte daarvoor aan, maar er kunnen ook workshops over wijnen en kleine vergaderingen (waarvoor het te huur is) worden gehouden; een tv-scherm komt op een van de muren. Een delicatessenwinkel en proeflokaal was altijd de droom van Remco en Jessica Snoek, wist Raat te melden. “Hun doel is om de lekkere delicatessen die zij in de loop der jaren zelf in verschillende landen hebben ontdekt – en deels gebruiken in hun restaurants – bereikbaar te maken voor de Amstelveners. Denk aan de hammetjes uit Italië en Spanje en de authentieke worst uit Twente.”

Prijskaartje

Een voordeel van het bedrijf is dat het geen binding heeft met één leverancier, maar overal in kan kopen en niet tot een keten behoort. “Maar er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan”, geeft Remco Snoek toe.

Intussen hebben de vier de winkel zelf opnieuw ingericht en bijvoorbeeld het daar aanwezige hout hergebruikt on een deur en vergadertafel zelf te maken.  “Elke plank is hergebruikt. Jullie praten weinig over duurzaamheid, maar proberen die gewoon in praktijk te brengen”, zei Raat, die een cadeau van de gemeente overhandigde, een glaskunstwerk van Jan Verschoor in de vorm van een hart. “Wij dragen jullie een warm hart toe en jullie hebben hart voor de zaak.”

6 REACTIES

  1. Het ons-kent-ons gehalte in de Amstelveense politiek begint steeds verontrustender vormen aan te nemen. Wie in de raad gooit de knuppel in het hoenderhok.

  2. “Het is de derde zaak van Remco Snoek (ook raadslid voor de VVD) en diens hard meewerkende vrouw Jessica, naast WineKitchen in de Dorpsstraat en WineKitchen at Sea in het voormalige Basjesgebouw,” schrijft JB.

    “Wij dragen jullie een warm hart toe en jullie hebben hart voor de zaak, ” zei wethouder Raat (VVD) Raat, die een cadeau van de gemeente overhandigde, een glaskunstwerk van Jan Verschoor in de vorm van een hart.

    Dankzij de wethouder krijgt een bevriende ondernemer niet alleen gratis publiciteit maar zelfs gemeenschapsgeld toe in de vorm van een kostbaar kubstwerk. Amstelveen gaat steeds meer lijken op een corrupt Oost-Europees land. De meeste inwoners lijken dat prima te vinden want de VVD is en blijft de grootste partij. Ook dat zie je in die corrupte landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.