Scholengemeenschap Panta Rhei aan Pandora heeft deze en volgende maand veel activiteiten om leerlingen te informeren over de opleidingen. Behalve de jaarlijkse Open Dagen in het achter ons liggende weekend, is er woensdag 12 februari (14.00 uur ) een zogenoemde lesjesmiddag (inloop om 13.30). De eerste inschrijvingsronde voor leerlingen uit Amstelveen en Amstelland loopt van 2 t/m 6 maart. Op de woensdagen 4 en 11 maart zijn er inschrijfmiddagen (16.00-19.00 uur). Meer informatie: https://www.sgpantarhei.nl/groep_8

Aan de Open Dagen werkten zowel leerlingen als oud-leerlingen mee. Ze vertelden over eigen ervaringen en speelden een zitting van de Jongerenrechtbank na.

Sport

De 8e-groepers en hun ouders kregen informatie over de profielprogramma’s in de onderbouw voor expressie, game & technologie, koken en sport. Bij deze programma’s krijgen leerlingen extra les overeenkomstig hun belangstelling. De sporthal en de techniekbus waar 8e-groepers kennis konden maken met verschillende aspecten van techniek, trokken veel belangstellenden. Voor de 2e-jaars leerlingen en hun ouders waren deze open dagen een uitstekende gelegenheid om zich te oriënteren op de naderende keuze voor hun bovenbouwopleiding.

Jongerenrechtbank

Er waren dus ook presentaties van de Jongerenrechtbank (foto boven), waar schoolzittingen werden nagespeeld. Panta Rhei was de eerste vmbo / mavo-school met een Jongerenrechtbank. Na een training door professionals spreken leerlingen van alle niveaus zelf recht over overtredingen van de leefregels en conflicten die zich op school hebben voorgedaan. Daarbij wordt gestreefd naar herstel van wat is misgegaan. Onlangs is de tweede ronde ‘rechters’ beëdigd door de Rechtbank Amsterdam.

Mavo/havo-brugklas

Er was ook veel aandacht voor de mavo+. In deze opleiding krijgen leerlingen extra goede begeleiding en zijn de klassen kleiner dan bij een gemiddelde mavo. Mavo / havo-materiaal en opdrachten van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven zorgen voor extra uitdaging. Vanaf komend schooljaar is er in alle leerjaren van de mavo+ extra aandacht voor technische beroepspraktijk. Voor 8e-groepers met een mavo / havo-advies introduceert Panta Rhei de tweejarige mavo / havo-brugklas, die volgend schooljaar in samenwerking met het Hermann Wesselink College van start gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.