‘Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise’ is de title van de volgende editie van ‘Arts in Cinema – Kijk op Kunst’, die op dinsdag 11 februari (19.30 uur) in Cinema Amstelveen os te zien. Voorafgaand aan de vertoning van de film verzorgt museumdocent en beeldend kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over Gauguin.

 Van Tahiti en de Marquesaseilanden, in de panorama’s die Gauguin zag en schilderde, tot de Amerikaanse musea waar zijn kunst nu wordt gepreserveerd: New York Metropolitan Museum, Chicago Art Institute, de National Gallery Of Art in Washington en de Museum Of Fine Arts in Boston. Getekend door opstand en andere wereldse begeertes, sterft  hij aan syfilis, verlaten door iedereen, in het afgelegen dorpje Hiva Oa.

Topexposities

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.