Multicultureel is het voorleesfeest dat er zaterdag 1 februari (11.00 tot 17.00 uur) wordt gehouden, zegt de bibliotheek aan het Stadsplein. Die rekent op een internationaal gezelschap van kinderen en hun ouders. Er wordt voorgelezen in vijftien talen. De burgemeester leest om 12.00 uur voor uit de ‘Moppereend’.

Amstelveen is de hotspot voor expats, is de redenering. ‘De buurstad van Amsterdam telt inmiddels zo’n 90.000 inwoners, waarvan maar liefst 20% uit een ander land komt. De top vijf nationaliteiten komen uit India, Japan, China, Groot-Brittanië en Duitsland.

Expats

Omdat expatgezinnen hebben vaak meertalige kinderen, maar de taalontwikkeling extra aandacht nodig heeft, organiseert de biel=b een voorleesfeest in de moedertaal; want daar wordt volgens de organisatoren de basis gelegd voor het taalgevoel en het plezier in lezen. Het Internationaal Voorleesfestival wordt gegeven als afsluiter van de Nationale Voorleesdagen 2020. Kinderen maken tijdens het festival kennis met bijzondere talen als Mayalayam, Farsi, Japans en Russisch.

Programma

De Bibliotheek verwacht zo’n 1.000 extra bezoekers zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit. 11.00 uur: Scratch Puppet theater met Amstelveens Poppentheater; 12.00 tot 17.00 uur: Voorleessessies in 15 talen; 12.00 uur: Burgemeester Tjapko Poppens leest voor uit Moppereend; 14.00 uur:  ‘Nog 100 nachtjes slapen’ met het theater van Mama Coelia; 15.30 uur: ‘Ton heeft geen zin’ met theater van Ton Meijer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.