In Groot-Amsterdam is een overeenkomst met Albert Heijn getekend om mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’, zoals zij heten, sneller aan werk te helpen. Namens de gemeenten in de regio tekende de Amstelveense wethouder Marijn Van Ballegooijen van Werk en Inkomen. Gemeenten geven subsidie aan AH, zorgen voor begeleiding door een jobcoach en maken het ook voor het bedrijf mogelijk die intern aan te stellen. Simone Jansen tekende namens Albert Heijn, tijdens een bijeenkomst op het Werkplein in Amstelveen.

Albert Heijn zegt in heel Nederland 2025 mensen uit die doelgroep aan het werk te willen hebben in 2025. In de regio rond Amsterdam zijn al 208 mensen gestart. Op basis van de overeenkomst geldt voor alle gemeenten in de regio in het  vervolg één procedure. Hierdoor kunnen volgens de gemeente werkzoekenden eenvoudiger aan het werk geholpen worden en is de financiële afhandeling overal hetzelfde. De gemeenten en Albert Heijn zeggen met de samenwerking ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht’ te willen zetten en hen in staat stellen ‘meer uit zichzelf te halen en prikkelen om te werken’. Dit helpt hen om de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.

 Topprioriteit

“Werk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt is voor onze regio topprioriteit”, zegt Van Ballegooijen. “Door het gemeentelijke proces te stroomlijnen maken we het voor werkgevers makkelijker om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.” Hij meldt trots op de overeenkomst met Albert Heijn te zijn.

Eenvoudiger

“Door uniforme afspraken vast te leggen is het voor ons eenvoudiger mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons vooral op wat de medewerker wél kan,” zegt projectmanager Participatie bij AH Simone Jansen.

Behalve Amstelveen behoren Aalsmeer, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn tot de Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam. In een arbeidsmarktregio maken gemeenten en UWV afspraken over onder andere het registreren van vacatures en werkzoekenden en stroomlijnen van de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden.

1 REACTIE

  1. Uitstekend initiatief. Ik hoop dat ook voor deze groep er dan ook een financiële prikkel aan is verbonden door een wat hogere uitkering dan de bijstand en dat er binnen AH ook een kleine opleiding komt om deze mensen te begeleiden, want de ene werknemer heeft er een natuurlijk talent voor en de ander beslist niet en de gemeentelijke jobcoach staat veel meer op een afstand. Misschien ook iets voor bedrijven die huishoudelijke hulpen leveren om deze mensen te koppelen vermits zij daartoe fysiek in staat zijn aan een “gewone” huishoudelijke hulp, aangezien er daar ook grote personeelstekorten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.