“Samen de digitale toekomst in” is het motto van de Amstelland Senioren Computer Club (ASCC). Die heeft nu ruim 500 leden en geeft allerlei cursussen in het digitale landschap, waarvoor men zich kan opgeven via de website www.ascc.nl of via een email aan cursussen@ascc.nl. Men kan ook naar de inloop op vrijdagochtend komen, die dan van 09:00 tot 10:30 uur wordt gehouden in wijkcentrum Westend (Westwijkplein). Op vrijdag 31 januari zijn er extra mensen aanwezig om te adviseren welke cursus het beste bij iemand past.

Er zijn bestaan bij ASCC ook individuele cursussen. Er is trouwens een gratis  cursusboekje verschenen. Dat is te krijgen bij alle wijkcentra en de Amstelland bibliotheken Westwijk, Stadsplein en Uithoorn, op het gemeentehuis en bij het UWV. En ook te vinden op www.ascc.nl.

Digitale samenleving

ASCC richt zich op senioren die met hun tijd willen meegaan en dus meer weten over ontwikkelingen op computer-, tablet- en smartphonegebied. En te midden van een volgens ASCC enthousiaste groep mensen digitale vaardigheden bij te houden of (verder) te ontwikkelen.

“De ASCC Computerclub vindt het belangrijk dat mensen, ook als ze ouder worden, op een leuke manier kunnen blijven deelnemen aan de steeds digitaler wordende samenleving”, zegt de organisatie, die behalve cursussen en inloopochtenden ook clubmiddagen houdt en nieuwsbrieven uitgeeft.

Overigens heeft de vereniging ook nog steeds vrijwilligers nodig. Wie voor die status belangstelling heeft, kan een mailtje sturen aan secretariaat@ascc.nl.

Actief

ASCC is ervan overtuigd dat men tegenwoordig niet meer zonder computer, een tablet en / of een smartphone kan. “Men kan hiermee actief blijven, contact houden met (klein) kinderen, vrienden en bekenden, informatie vinden op internet, foto’s maken, spelletjes doen, agenda bijhouden, navigeren met auto, fiets of lopend en elektronisch bankieren”, zegt de club, waarvan men overigens á € 20 per jaar lid kan worden. “Er komen steeds nieuwe programma’s om het leven leuker en gemakkelijker te maken. Ons doel is dat senioren niet afhankelijk van anderen blijven. Als men merkt wat er allemaal kan, vindt velen het jammer dat er niet eerder mee te zijn begonnen.”

ASCC wijst onder meer op de berichtenbocht van mijnoverheid.nl, het digitale loket van de gemeente waarmee men zaken kan regelen. Ook zorgverlening en energiebedrijven maken steeds meer gebruik van de digitale weg. Voor mensen die moeilijk naar de workshops et cetera kunnen komen biedt ASCC hulp aan huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.