In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Jazz in de Buurt’ treedt vrijdag 24 januari (20.00 uur) het Tamara Hoekwater Kwartet op in Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428 (Podium Elsrijk).  

 Tamara Hoekwater studeerde aan het Conservatorium te Maastricht. Van 1992 tot 2002 was ze de vaste zangeres van nederpopband Volumia, waarmee zij in die tijd mede vele Awards, Gouden en Platina platen verwierf.

https://www.youtube.com/watch?v=E60YYel1DfY

Hamelink

Na een intensieve periode van vele tournees heeft ze zich, als solist gefocust op het meer bekende jazz genre. In de formatie van het Bourgondisch Combo met Professor Cees Hamelink, speelde zij o.a. met contrabasspeler Jacques Schols, pianist Louis van Dijk, Peter Guidi, Jean Louis van Dam. Het combo was ook lang de vaste huisband van de Amsterdamse Academische Club.

Haar huidige combo bestaat uit: Timothy Banchet, piano; Peter Björnild, contrabas; Ben Schröder, drums.

Amerika

Tamara naakte ook tournees door Amerika, waardoor ze in contact kwam met de Jack Million Big Band, waarmee ze o.a. speelde ze op het Glenn Miller-Festival, en de ‘Swing Design Big Band’ in New York met Greg Walker (Santana).

Sinds 2015 treedt ze geregeld op met het Russisch Maynugin Jazz Quartet In Rusland. Haar reeds derde succesvolle tour door Rusland: de Gouden Ring, Moskou & Kazan was in 2019.

Carillon

Samen met carillonspeler en violist Frank Steijns heeft zij ook optredens onder de naam ‘Jazz on Bells’, vanaf beroemde kerktorens in Europa van waaruit ze jazzmuziek ten gehore brengen. Tamara presenteerde diverse Tv-programma’s, zoals Taxatie op Locatie en Tamara & Birgit. Entree zaal: € 10;  Clubleden / Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00.

www.tpodium.net

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.