Terwijl marketeer Hans Breuker zegt bij de enthousiaste gemeente (foto) een plan voor het Stadshart te hebben gepresenteerd, meldt wethouder Herbert Raat, die voor die herindeling verantwoordelijk is, hem niet te kennen. Bij nader inzien heeft hij hem wel eens een hand gegeven, voegt de wethouder daaraan te. “Maar zijn plan ken ik totaal niet.”

Beukers, die onlangs ook debuteerde met volgens hem een echt  ‘mannenboek’, zegt samen met Han Schooneman plannen als ‘Operatie Stadsheart’ aan de gemeente te hebben gepresenteerd en daar enthousiast te zijn ontvangen. “Na een enthousiaste ontvangst werden wij bij de verdere ontwikkelingen van het Stadshart betrokken om onze ideeën in te brengen”, meldt hij. Mogelijk is hij in de bureaucratie blijven steken, want op bestuurlijk niveau lijkt hij onbekend.

ADVIEZEN

Breuker zegt honderden ingestuurde adviezen te hebben gekregen en die  te hebben verwerkt in het plan. Oorspronkelijk dacht hij vooral aan horeca, maar er kwam een breder aanbod voor verlevendiging van het Stadshart uit, zegt hij. Ruimte voor ook cultureel vermaak, ‘waar een dorpskern-achtige ideologie ter inspiratie aan vooraf gaat’, meldt Breuker.

Wonderland

Centraal op het plein moet volgens de gepresenteerde plannen een permanent (overdekt) podium komen voor lokale muziekverenigingen, artiesten, dansers, koren enzovoorts. En vóór de bibliotheek en ingang van het Stadshart de ‘Alice in Wonderland oase’. Voor de kinderen een Chocolade-achtige snoepwinkel voor de kinderen met speeltuin en een plek voor de ouders om te ontspannen. “Dat zorgt voor verlevendiging en spectaculaire Instagram ervaringen”, denkt Breuker .

Theetuin

In de richting van het Rembrandtplein staat in het plan een Zen theetuin, ‘voor optimale groene beleving en een rustpunt’. En voor de kunstuitleen wordt als het aan het duo ligt een aantal zuilen voor (lokale) kunstenaars geplaatst, waar wisselende kunst is te zien. Ook ziet hij een oester-en champagne bar. “Gezien de ijsbaan (die €60.000 kostte) en de verkwisting van de €100.000 van het neerzetten en weghalen van Der Bogen hebben wij alle vertrouwen dat dit plan financieel haalbaar is en we kijken uit naar de ontwikkelingen”, zegt Breuker. Hij heeft wel contact gehad met de stadsbouwmeester Arjan van Rijn.

Breuker presenteerde vorig jaar zijn boek ‘Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane’ in P60. Een boek vol – naar eigen zeggen –  ‘lekkere wijven’, waarvan de hoofdfiguur volgens hem een kruising tussen James Bond en rapper 50 cent is. Dime, die een beveiligingsbedrijf heeft, is een adrenaline junkie, drankorgel en womaniser,  bijna dagelijks te vinden in de roddelpers door zijn roekeloze gedrag.

 

48 COMMENTS

 1. Apart wel dat ze zeggen de plannen te hebben gepresenteerd aan de gemeente -en dat die zelfs enthousiast zijn ontvangen- en degenen die er mogelijk over gaan van niks weten. Er is iemand die ‘jokt’ zullen we maar zeggen.

 2. De vooringenomenheid druipt van deze tekst als vuil water van een dweil. JB heeft het denigrerend over ‘Hans Beukers, die zich graag ook voor auteur uitgeeft’ en over ‘een zekere Han’. Alvorens dit stuk te schrijven en te publiceren had JB kunnen vaststellen of Beukers inderdaad behalve marketeer ook auteur is en ook wat de achternaam van Han is. Het is duidelijk aan welke kant JB staat.

  Uit de foto blijkt dat Beukers en Han inderdaad hun plannen hebben gepresenteerd aan Arjan van Rijn (de ambtelijke rechterhand van wethouder Raat) in de gemeentelijke dependance ‘Inzicht’ aan het Stadsplein. De wethouder zegt van niets te weten. Er is meer dan één iemand die jokt.

  Ik ben benieuwd naar de honderden ingestuurde adviezen die Beukers zegt te hebben ontvangen en die hij in zijn plan heeft verwerkt. Positief en hoopgevend is in ieder geval dat hij niet (meer) alleen aan de horeca denkt, zoals het gemeentebestuur nog steeds wel doet.

  Een overdekt podium is natuurlijk hartstikke leuk, maar het publiek staat in Nederland toch vaak in de kou en de regen. Hopelijk houden Beukers en Han ook rekening met het feit dat het Stadsplein een ware echoput is met een overdaad aan akoestiek en dat rondom het plein tientallen woningen en leslokalen zijn. Leuke dingen voor kinderen zijn ook welkom, vooral als zij zich daarbij – net als bij dat fantastische klimtoestel – zodanig moeten concentreren en inspannen dat zij vergeten om te gillen en te krijsen – zoals bij die mooie en grappige fontein – want daarvan kunnen bewoners behoorlijk gestoord raken.

  • Ja, ik ben ook wel benieuwd naar die honderden adviezen en ook naar alle reacties die op hun facebook profiel stonden, maar nu niet meer.

   En we gaan toch niet nog meer belastinggeld uitgeven aan de Stadsplein wel? Anderhalf miljoen euro was wel genoeg lijkt me.

  • Vooringenomenheid mag natuurlijk alleen als het klimaat betreft. Dat ik volgens u journalistiek volledig faal, is al bekend. Ik zou als ik u was mijn artikelen niet meer lezen. Ze slaan toch nergens op en de enige deskundige op journalistiek terrein bent u zelf uiteraard.

  • U overdrijft en verdraait weer mijn woorden. Ook journalisten en stadskroniekschrijvers zoals u zijn niet boven alle kritiek verheven. Uit uw tekst blijkt duidelijk hoe u over de heren en hun plan denkt.

   • Dat ‘Han’ geen achternaam heeft, is het gevolg van het feit dat Beukers mij die niet doorgaf. U bent trouwens de eerste en enige die mij stadskroniekschrijver noemt. Weer wat geleerd, heeft meer dan een halve eeuw niemand aan gedacht. Maar men kon het grootste deel van die periode ook niet op uw expertise rekenen. Als we u toch niet hadden. Zijn er méér kroniekschrijvers trouwens, want de meeste medewerkers van andere media doen hetzelfde als ik. Dat ik een mening heb over de heren en hun plan, baseert u op mijn tekst. Die komt goeddeels uit wat Beukers mij toezond.

  • Ik zie dat u inmiddels uw tekst heeft aangepast en minder denigrerend gemaakt. Er staat nu niet meer dat de heer Beukers ‘die zich graag ook voor auteur uitgeeft’.

   Wethouder Herbert Raat, heeft gezegd dat hij de heer Beukers ‘absoluut niet kent’ maar dat hij hem wel een hand heeft gegeven. Dat Herbert Raat kan liegen alsof het gedrukt staat, heb ik in mijn klachtprocedure bij de Nationale Ombudsman ervaren.

   U handhaaft uw smalende toontje. Vervelend is dat, maar bij gebrek aan alternatief blijf ik uw stadskroniek toch gewoon lezen.

  • Zegt de burgemeester ook dat hij u ‘absoluut niet kent’? Het valt wel op dat u deze wethouder steeds door dik en dun verdedigt. Voor een journalist is dat een wonderlijke taakopvatting.

  • “ Kinderen die gillen en krijsen” . Tja dat hoort nu eenmaal bij kinderen als zij buiten spelen. Wil de hr. App dat nou ook al gaan verbieden? Wees blij, dat ze tenminste nog eens buiten kunnen en spelen en niet de hele dag aan computers en IPads geplakt zitten. Als je nu eenmaal in het centrum van een stad woont, zul je altijd herrie horen, wil je dat niet, kun je beter ergens anders gaan wonen.

   • Frank, ik houd van het geluid van spelende kinderen. Daarbij hoort roepen en schreeuwen. Er zijn echter altijd een paar die heel hoog en hard gillen/krijsen, gewoon omdat zij dat kunnen en graag doen. Van dat hele hoge gegil kunnen omwonenden behoorlijk gestoord worden. Dat betekent niet dat zij maar ergens anders moeten gaan wonen. Je lijkt JB wel; die raadt mij ook steeds aan om uit Amstelveen te vertrekken. Ook in een stadscentrum moeten mensen rekening houden met elkaar. Hoe dan ook, ik ben blij dat het klimtoestel vlak voor ons huis staat en niet de fontein (die ik verder erg leuk vind).

  • Nadat JB zijn tekst en paar keer heeft gecorrigeerd, aangepast en aangevuld, blijkt ‘Beukers’ in werkelijkheid Hans Breuker te zijn die een ‘echt mannenboek’ heeft geschreven. Han-zonder-achternaam blijkt Han Schooneman te zijn.

 3. Lijkt mij ook ! Amstelveen is meer dan het Stadshart. Doe eens een bijdrage aan Amstelveners die nu in het verdomhoekje zitten. Dus in bepaalde wijken en niet door daar enkele huizen te bouwen die onbetaalbaar zijn voor die groep, zoals men nu weer wil aan de Lindenlaan. Hierdoor komen weer een stel mensen in de problemen en minder plaats voor starters.

 4. CeeBee, wat heeft op het Stadsplein anderhalf miljoen euro gekost? Je hebt het toch niet over de verhuizing van de Kunstuitleen om plaats te maken voor de gemeentelijke dependance ‘Inzicht’?. Kunstuitleen heeft nu een mooie plek maar dat Inzicht is weggegooid geld want er komt geen hond. Er zitten een paar ambtenaren een beetje te niksen. Verder is er alleen nieuwe verlichting aan de voorgevel van Bieb/Venstra, maar dat kan niet zo veel gekost hebben.

 5. Zoals gebruikelijk in reacties en discussies op dit platform gaat het niet over de inhoud van het artikel. Zodoende weten wij vrijwel niets over het plan dat de heer Beukers heeft ingediend. Of moet dat geheim blijven? Dat is namelijk ook gebruikelijk in Amstelveen.

 6. JB, ik kan mij niet voorstellen dat de heren geen link naar hun Stadshart-plan hebben gegeven.
  Ook over het Stadshart kan niet worden gediscussieerd. Net als bij de A9 kunnen bewoners alleen kijken naar plattegronden en tekeningen (artists’ impressions) en alleen luisteren naar de uitleg van ontwikkelaars en ambtenaren, maar niet deelnemen aan openbare discussie (behalve het gebruikelijke geschimp en gescheld op dit forum).

  Democratie op z’n Amstelveens.

  Dit is het enige platform voor lokaal publiek debat. Als betrokken inwoner van Amstelveen heb ik dus geen keuze.

  • Wat wilt u nou zeggen? Soms gaan berichten ons voorstellingsvermogen te boven. Alles wat ik van Hans Beukers ontving heb ik doorgegeven, maar u houdt natuurlijk de argwaan die u toch al tegen de journalistiek (pardon: stadskroniekschrijver) hebt. En tegen de lokale democratie natuurlijk.

 7. Hallo Theo,
  Bedankt voor je bericht! Mijn naam is Hans Breuker en Han heet Han Schooneman 🙂 stom dat ik zijn achternaam niet heb vernoemd in het persbericht. Mijn eigen naam toch wel mag ik hopen? Of vond u Beukers zelf leuker. Mag natuurlijk.
  We hebben de presentatie aan Arjan van Rijn gegeven, verantwoordelijk over het stadshart.

  Nogmaals dank voor het delen van het bericht. Mocht u meer informatie willen inwinnen, u heeft mijn telefoonnummer. Vriendelijke groet, Hans Breuker aka Beukers 🙂

 8. @Hans Breuker,, wie is Theo nu weer? Arjan van Rijn is niet verantwoordelijk voor het Stadshart. Dat is wethouder Raat, maar daar merken wij als bewoners niets van. Wat Van Rijn wél is en doet, is mij nooit duidelijk geworden. Hij is er vaak bij als het over het Stadshart gaat, maar daar blijft het dan bij.

  Waar kunnen wij uw voorstellen voor ‘Operatie Stadsheart’ bekijken? En al die honderden ingestuurde adviezen die u daarin heeft verwerkt?

 9. Behalve correcties van onvolledig of verkeerd geschreven namen en wat persoonlijke beledigingen door de chroniqueur blijft er niet veel over van het alternatieve plan en honderden adviezen voor het Stadshart.

  Naar wie werden al die adviezen eigenlijk gestuurd? Wie liegt het hardst? En hoe ziet het échte plan voor het Stadshart er eigenlijk uit?

  Democratie betekent ook een afvalcontainer vol onbeantwoorde vragen.

 10. @App, waar zijn de reacties op Breuker en Schooneman? Zijn die figuren inmiddels gebeld door de heer Theo? Of heeft Theo zijn schimmige ‘transparantie’ aan de wilgen gehangen?

  • Reactie alleen van Breuker. Niet gezien? Deze:
   Hallo Theo,
   Bedankt voor je bericht! Mijn naam is Hans Breuker en Han heet Han Schooneman 🙂 stom dat ik zijn achternaam niet heb vernoemd in het persbericht. Mijn eigen naam toch wel mag ik hopen? Of vond u Beukers zelf leuker. Mag natuurlijk.
   We hebben de presentatie aan Arjan van Rijn gegeven, verantwoordelijk over het stadshart.

   Nogmaals dank voor het delen van het bericht. Mocht u meer informatie willen inwinnen, u heeft mijn telefoonnummer. Vriendelijke groet, Hans Breuker aka Beukers 🙂

 11. De heren Breuker & Schooneman hebben hun alternatieve plan voor het Stadshart (waarin honderden ingestuurde adviezen waren verwerkt) gepresenteerd aan ‘stadsbouwmeester’ Van Rijn, maar wethouder Raat kent beide heren ‘absoluut niet’ en heeft ook nooit van hun plan gehoord. Johan Bos schimpt op de indieners van het plan en op serieuze verzoeken om méér informatie.

  Dat gaat weer lekker zo op dit openbare forum voor lokaal publiek debat.

 12. Toen ik opmerkte dat ook deze discussie niet over de inhoud van uw artikel ging, schreef u
  dat ik met de dag belachelijker word. Dat noem ik schimpen.

  Ondanks al uw correcties en aanvullingen van uw artikel weten wij nog steeds niets over het ‘alternatieve plan voor het Stadshart’. Geen link, geen website, geen telefoonnummer, geen woord over die ‘honderden ingestuurde adviezen’. Wat is de zin van zo’n artikel?

  Hoe is het mogelijk dat de wethouder Stadshart niets weet over een Stadshartplan dat aan zijn rechterhand, ‘stadsbouwmeester’ Arjan van Rijn, is gepresenteerd?

  • Link kreeg ik niet, website en telefoonnummer kreeg ik niet. Ik gaf door wat ik wel wist. U reageerde dus op een zinloos artikel. Er staan uitsluitend zinloze artikelen op deze site dus wat doet u hier nog?

  • U mag nog blij zijn dat de hr. Bos nog ueberhaupt op u reageert. Bij menige krant/ forum zou u worden genegeerd of een ban hebben gekregen. U heeft daar genoeg ervaring mee. En ja, dat hij dan over u zijn mening geeft is dan toch heel normaal. Wie kaatst, kan de bal verwachten, niet?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.