Zeven jaar na de dood van ds. Wim Janssen wordt een boek met preken van hem gepresenteerd. Die presentatie vindt plaats tijdens de kerkdienst (10.00 uur) in de Kruiskerk, waar hij zo vaak preekte, op zondag 26 januari. Bijna zestig jaar is hij predikant geweest. Onder meer ook in Rekken en Goes. Na zijn emeritaat bleef hij preken tot twee weken voor zijn overlijden op 23 januari 2013. In een bomvolle Kruiskerk werd op 29 januari 2013 afscheid van hem genomen.

Het boek is samengesteld door zijn zus Ynskje en zijn dochter Clara. Het bevat zeven preken, zeven gebeden en een zelfde aantal kinderverhalen. Het werd uitgegeven door uitgeverij Dabar-Luyten. De oprichters daarvan waren Amstelveners Hans Luyten, Tiny Visser (beiden eerst langdurig werkzaam bij de gemeente) en Renée Rietveld. Visser schreef onder meer het boek ‘Jaren van Verduistering’ over de tweede wereldoorlog in Amstelveen, dat door de gemeente inmiddels is heruitgegeven. De uitgeverij, die zich vooral op spirituele boeken toelegt, vestigde zich later in de Aalsmeerse Oud Katholieke kerk te Aalsmeer.

Woord

Ds. Janssen werd op 21 april 1928 geboren in Eindhoven, groeide op in Nijmegen en ging daar naar het Stedelijk Gymnasium. Na de oorlog studeerde hij theologie in Utrecht en Texas (VS). In Rekken begon hij in 1956, in Goes in 1961, waarna hij in 1968 naar Amstelveen kwam en daar tot zijn dood toe bleef. Hij bleef preken tot twee weken voor zijn overlijden.

“Wim Janssen was voor alles een man van het woord”, zegt zijn zuster. “Een vrolijk, opgewekt mens, een trouwe, milde en wijze pastor, een heldere leraar en een bevlogen voorganger die bij velen een snaar wist te raken.” Het boek is volgens haar een bloemlezing uit zijn nalatenschap. “Zeven bloemen uit een enorm boeket. Een boek bij wijze van een dierbare herinnering, als een saluut, een hommage.”

Na afloop van de dienst is het boek verkrijgbaar in de Kruiskerk en daarna zolang de voorraad strekt ook te bestellen bij: Clara Janssen website: www.klarezon.nl e-mailadres: info@klarezon.nl of bij de uitgever DABAR-LUYTEN website: www.dabarluyten.nl e-mailadres: hansluyten.dabar@gmail.com . Prijs: € 12 exclusief verzendkosten.

Foto: Clara Janssen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.