Ook Bibliotheek Amstelland doet mee aan de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot 1 februari. Er zijn een feestelijke voorleessessies in de vestigingen op woensdag 22 januari (15.30 – 16.00 uur) en in de bieb aan het Stadsplein, waar wordt voorgelezen uit Moppereend,  mogen de kinderen zelf een mopperende eend in elkaar knutselen. Alle ouders en kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen van voorlezen en theater komen genieten.

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Een goede reden om daar tijdens de Voorleesdagen extra aandacht aan te besteden. De bibliotheek organiseert leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen van 2 tot 6 jaar en hun ouders. Het Prentenboek van het Jaar 2020 staat centraal: ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar.

Muziek in Aalsmeer
Op zaterdag 25 januari komt de muzikale voorstelling ‘Wie heeft de vijver leeggehaald?’ naar de bieb in Aalsmeer (11.00 – 12.00 uur). De spelers Renée Menschaar en Arjan Smit (bekend van Sesamstraat) ontwikkelden de voorstelling speciaal voor de Voorleesdagen. Leuk voor kinderen vanaf drie jaar en oudere broertjes en zusjes. De kaartjes kosten 6 euro per kind via de website van de bibliotheek.

Internationaal

Tijdens het International Storytelling Festival op zaterdag 1 februari klinkt het verhaal van Moppereend in wel 16 verschillende talen. Vele internationale Amstelveners hebben zich aangemeld om voor te lezen en kinderen kennis te laten maken hun taal en cultuur. Burgemeester Tjapko Poppens komt ook voorlezen. Daarnaast zijn er speciale voorstellingen van Mama Coelia en Ton Meijer. Het festival duurt van 11 tot 17 uur en is gratis te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.