Een theatervoorstelling voor kinderen en een lezing van auteur Jet Steinz over haar bundel vol brieven van bekende Nederlanders van toen en nu staan op de agenda van de bibliotheek aan het Stadsplein. De theatervoorstelling ‘Voor mij’ op zaterdag 18 januari (11.00 uur) is bestemd voor iedereen van vier jaar en ouder. Eigenlijk een familievoorstelling over delen van vriendschap, die vooral kinderen tot denken en lachen brengt. Maar theatermakers Lotte Middendorp en Janiek Vreeken zullen ook hun ouders ontroeren, meldt de bieb.

In de voorstelling heeft Flo haar eigen huisje met haar eigen spulletjes waar ze allemaal heel veel van houdt. Het liefst heeft ze dat iedereen overal van afblijft. Wanneer ze op een dag onverwacht bezoek krijgt van Alex met haar koffer, wordt ze heel nieuwsgierig naar wat daarin zit. Maar ja Flo doet niet aan delen dus waarom zou Alex haar in haar koffer laten kijken?

Kaartjes voor deze theatervoorstelling zijn te koop via de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen. Op één kaartje mogen een kind en één ouder / begeleider samen naar binnen. Kosten: niet leden 12 euro, leden 6 euro.

Brieven

Jet Steinz

Een hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens, Appie Baantjers keurige sollicitatie aan de Amsterdamse politie, P.C. Hoofts met eigen bloed ondertekende smeekbede aan Heleonora Hellemans en de dreigbrief die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh. Een greep uit P.S. Voor deze bundel ging Jet Steinz op zoek naar de meest opmerkelijke brieven uit de Nederlands geschiedenis en maakte hier een bijzondere uitgave van. Brieven met kennisoverdracht, gelukwensen, uitingen van bewondering of een hartverscheurend afscheid. Ze staan er allemaal in.

Steinz vertelt woensdag 22 januari van 20.00 tot 22.00 uur over hoe zij tot de selectie is gekomen. Over wat er is veranderd in onze manier van communiceren nu we nog zelden berichten langer dan 140 tekens naar elkaar sturen en uiteraard is er ruimte voor vragen. Kaartjes zijn te bestellen via de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen. Deze lezing is in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. Een drankje is bij de prijs inbegrepen. Kosten: niet leden 15 euro, leden 10 euro.

Jet Steinz (1990) is schrijfster en afgestudeerd in internationaal recht en klassieke talen. Samen met haar vader, Pieter Steinz, schreef ze ‘Steinz. Gids voor de wereldliteratuur’, dat in februari 2015 verscheen. In dit naslagwerk geven Jet en Pieter een overzicht van de verhalende fictie in 416 schrijvers, 104 meesterwerken, 26 one-bookwonders, 52 boekwebben, 26 thema’s, 26 quizzen en 52 literaire landkaarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.