Na vijftien jaar neemt voorganger dr. Marco Wittenberg van de Amstelveense CAMA-gemeente een beroep aan dat de Baptistenkerk in Alphen aan de Rijn op hem had uitgebracht. Daarmee verliest de CAMA dus zijn vaste pastor. Die gemeente is in Amstelveen niet de eerste die een dominee kwijt raakt. Al eerder is het de Eben Haëzer Gemeente in de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg overkomen.

Die heeft laatstelijk nog een beroep uitgebracht op ds. G.M. van Meijeren te Hoevelaken, maar einde november kiet die weten dat voor hem niet ‘helder was geworden dat God hem riep naar Amstelveen te gaan’. In het kerkblad van de tot de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) behorende gemeente, die op zondag twee diensten in de voor zich aangekochte (vroegere synodaal gereformeerde) Pauluskerk houdt, staat over dat niet naar Amstelveen komen van ds. Van Meijeren wel teleurstellend is. Maar ook dat men terugziet op gezegende ontmoetingen met hem. Dat was ook aan de kant van de dominee en dienst vrouw zo. “Juist wegens de geestelijke manier waarop de kerkenraad het verlangen van de gemeente stem heeft gegeven, viel het hem moeilijk om tot deze beslissing te komen”, zegt het kerkblad. De kerkenraad pakt het zogenoemde beroepingswerk opnieuw op.

KKC

Bij de CAMA gemeente is een werkgroep aan de slag gegaan die binnenkort met scenario’s komt voor de toekomst van de gemeente, die op zondagmorgen bijeen komt in de aula van het Keizer Karel College aan Elegast. Vermoedelijk wordt daar gekozen voor een part time voorganger in de periode na ds. Wittenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.