Ervan uitgaande dat niemand op dat moment in de kerk zit, of gelovigen uit te willen sluiten van deelname houdt de vereniging IVN op zondag 12 januari om 10.00 uur weer een excursie. Die begint bij Jeanne d’Arclaan 8, waar na afloop een nieuwjaarsborrel met warme glühwein wordt gedronken. De excursie betreft deze keer het wandelen door de Middelpolder.

“Lekker op een koude winterdag door de Middelpolder lopen, genieten van de weidse blik en de vele vogels op de weilanden en in de sloten”, zegt IVN. “Even de stad uit, frisse lucht opsnuiven, roofvogels in de lucht. Misschien wel bevroren sloten, wie weet wat voor winter het zal worden. En onderweg even stilstaan bij de overweging dat dit een heel oud stuk Amstelveen is; hier is de vervening begonnen, eeuwen geleden.”

Men kom tijdens de tocht ook bij de kruising van de sloten bij het gemaal, die daar onder elkaar door lopen. “Een knap stukje werk uit voorbije eeuwen”, vindt IVN, waarvan natuurgidsen de tocht begeleiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.