De gemeente heeft een nieuwe overeenkomst met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid besloten om mensen met een laag inkomen van korting te verzekeren. Aalsmeer deed overigens hetzelfde. De wethouders Marijn van Ballegooijen van Amstelveen en Robert van Rijn van Aalsmeer, beiden van Werk en Inkomen, ondertekenden namens de twee gemeenten en Casper van den Bergh namens Zorg en Zekerheid.

Door die ondertekening kunnen mensen met een laag inkomen gebruik maken van een goedkopere, collectieve ziektekostenverzekering. ā€œOok minima verdienen goede zorg,ā€ zegt Marijn van Ballegooijen. Mensen kunnen kiezen voor de AV Gemeente Standaard en voor hogere zorgkosten biedt de AV Gemeente Top verzekering vergoedingen. Inwoners kunnen deze pakketten met elkaar vergelijken en zich aanmelden op www.gezondverzekerd.nl. Aanvragen worden doorgestuurd naar de gemeente, die beoordeelt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet en alle benodigde gegevens aanwezig zijn. Als dit het geval is, meldt de gemeente de aanvrager aan bij Zorg en Zekerheid.

Samenwerking

De gemeente Amstelveen en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid werken al jaren intensief samen aan zorg en preventie, zegt de gemeente. ā€˜Dit levert veel voordelen en goede projecten op.ā€™ Daaronder verstaat zij onder meer dat iedere oudere een passend aanbod krijgt op het gebied van valpreventie. Ook fietsmaatjes is mogelijk, waardoor duofietsen rondrijden in Amstelveen. Inwoners met orthopedische klachten hoeven niet meer naar het ziekenhuis, maar krijgen zorg op maat via het gezondheidscentrum. Daar wordt onder meer depressie vroegtijdig herkend en ervoor gezorgd dat bewoners sneller hulp zoeken en krijgen. ā€œEen groot deel van de mensen die regelmatig bij de huisarts komt, heeft psychosociale problemen. Als er geen medische of psychologische behandeling nodig is maar deze klachten wel aanhouden, helpt Welzijn op Recept, ook in Amstelveenā€, zegt de gemeente. Zij en de zorgverzekeraar experimenteren ook met Sociale benadering Dementie. ā€˜Mensen met dementie en hun naasten / mantelzorgers krijgen zo op een radicaal andere manier ondersteuning en zorg thuis.ā€™

Eigen risico

Wie een laag inkomen heeft en de afgelopen twee jaar het wettelijk eigen risico volledig verbruikt, komt mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming van ā‚¬252 per jaar. Voor meer informatie daarover kan men terecht bij het zogenoemde Amstelveenloket, dat het sociale aanspreekpunt van de gemeente is.

Alle informatie over het aanvragen van de collectieve ziektekostenverzekering van Zorg en Zekerheid is te vinden op de website van de gemeente Amstelveen: www.amstelveen.nl, zoek op ziektekostenverzekering.

3 REACTIES

  1. Let op. Dit is weer een dode mus. Zorg en Zekerheid heeft in vergelijking met andere verzekeraars met veel zorgverleners geen contract. De kans is groot dat je zelf bij moet betalen als je naar een zorgverlener van jouw voorkeur gaat.

    • Al die verschillende verzekeringen zijn volstrekt bullshit. Ik heb mij laten vertellen dat er wel 550 verschillende soorten en combinaties zijn. Dit bezorgt het gehele systeem zeer veel overheadkosten. Maak gewoon 1 basisverzekering en eventueel 1 de luxe . Dat scheelt heel wat geld en laat een verzorgingshuis 2.0 terugkeren. Scheelt ook in efficiĆ«ntie, woonruimte , in vele gevallen verpleeghuiszorg en menselijk leed, zoals vereenzaming en extra ziekenhuisopnames.

  2. Dat heet marksegmentatie, Frank. Dat is een manier om zo veel mogelijk winst te halen uit zo klein mogelijke verschillen. De neoliberalen zijn er dol op. Dankzij kortzichtig electoraat mogen zij regeren. Democratie is geen garantie voor gezond verstand en maatschappelijk belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.