Het college van B&W vrijdag in het Stadshart, waar op het plein en een deel van de Rembrandtweg, de markt gaande was, om persoonlijk de kaarten uit te delen waarmee Amstelveners aan elkaar een goed jaar toe te wensen. Wegens de regen stonden gemeentelijke medewerkers ook in de hal van het ‘boekengebouw’ (boekhandel Venstra en daarboven de openbare bibliotheek) om aan iedereen die maar wilde zo’n ter plekke te schrijven kaart te geven. Men kon die bijvoorbeeld een goede buur of aan zijn vriend of vriendin sturen. En de kaart(en) vervolgens door de gleuf van een doos gooien. De gemeente zorgde in dat geval voor frankering. Maar men kon ze ook mee naar huis nemen en er zelf een postzegel op plakken.

De ansichtkaart liet de gemeente speciaal maken, opdat men een ander laat weten aan hem of haar te denken. De kaarten liggen overigens ook in het raadhuis en Schouwburg Amstelveen, Cobra Museum en Museum Jan van der Togt.

Aandacht

‘Ook in 2020 denk ik aan jou!’ is de boodschap die er op staat. De gemeente wil mede op die manier de band tussen Amstelveners versterken. “Met dit gebaar vraagt de gemeente aandacht voor elkaar”, zegt ze zelf. Dat was ook de boodschap die de wethouders vrijdag uitdroegen. Het gaat vooral om mensen die in de donkere dagen rond kerst en oud- en nieuwjaar goed kunnen gebruiken dat iemand aan hen denkt. Bezoekers van bijvoorbeeld het raadhuis kunnen de kaart ter plekke schrijven en in de speciaal voor de actie gemaakte gele postbus doen. De gemeente verstuurt ze dan. Maar men, zoals gezegd, ook kaarten meenemen en zelf versturen.

Foto boven: Wethouders Marijn van Ballegooijen (links) en Floor Gordon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.