Letterlijk viel de zogenoemde Rotary Santa Run in en om het Stadshart zaterdag door de stromende regen in het water. Financieel en figuurlijk niet eigenlijk. Er kon een  sheque van achtduizend euro aan het KNGF worden overhandigd. De deelnemers in kerstpakken renden er ondanks de regen lustig op los ten behoeve van het project PAWS van het KNGF, na een programma op het Stadsplein op een overdekt podium. 

Dansgroepen van Sportschool Buenting traden daar onder meer op en Nelli Cooman gaf, met assistentie van twee andere hardlopers, een warming up.

Sponsors

“Als alle rekeningen zijn betaald kan er misschien nog meer naar KNGF gaan”, zegt Joss Tabak van Rotary. Zij meldde dat alle kerstpakken (tien euro per stuk) zijn verkocht. “Maar niet iedereen gaat er in lopen en de sponsorende bedrijven kregen sowieso een aantal pakken”, zei ze. Er waren veel kleine sponsors, maar de door Rotary georganiseerde Santa Run, die dwars door het winkelcentrum liep, werd voornamelijk mogelijk gemaakt door de regionale Rabobank en het Winkelcentrum Stadshart. Verder hadden een paar sponsors duizend euro gegeven.

Respect

Burgemeester Tjapko Poppens klingelde als startsein bij de door de Rabobank geleverde poort met een bel, waarna de honderden deelnemers in kerstkleding zich in de stromende regen op weg begaven, op een parcours van 3,5 kilometer. Poppens uitte zijn respect voor hen. Aan het einde van de loop kregen de deelnemers medailles. Ook konden zij natuurlijk een extra donatie geven. Verkeersleiders zorgden voor begeleiding.

PAWS

PAWS, waar het geld van de loop heen gaat, staat voor Parents Autism Workshop & Support en is een training- en begeleidingstraject waarin ouders van kinderen met autisme leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan ondersteunen. De lopers kregen aan het einde van de Santa Run ook glühwein van Day Foodbar aan het Stadshart en onder de sponsors waren diverse winkels in het winkelcentrum. In het Stadscafé konden de deelnemers een pannenkoek proeven en bij Winter Village kregen zij € 3 korting op gerechten en dranken. Als gouden sponsor gaf het winkelcentrum 25 kerstmanpakken weg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.