Lange wachtlijsten in Amstelland maakten dit jaar de situatie van de buurtbemiddeling daar volgens Beter Buren ongewenst. Dit jaar hebben zich er 245 buren gemeld voor een bemiddeling. Het ging steeds om een verzoek tot ondersteuning bij overleg tussen buren die overlast van elkaar ervaren door twee buurtbemiddelaars. Al in januari ontstond een wachtlijst, die in augustus opliep tot bijna drie maanden.

De buurtbemiddelaars, die dit werk onbetaald verrichten, hebben hun vrije tijd extra vaak gebruikt om aan iedereen tegemoet te komen. Er zijn ook nieuwe bemiddelaars aangenomen en getraind om de vloed aan meldingen te kunnen aanpakken. Bemiddelaars die twee tot drie zaken gelijktijdig behandelden waren geen uitzondering. Nu het einde van het jaar nadert, heeft buurtbemiddeling Amstelland de wachttijd kunnen terugbrengen tot slechts twee weken.

Slaging 

Het slagingspercentage heeft er nauwelijks onder geleden. Nog steeds blijkt 2/3 deel van de bemiddelingen naar tevredenheid te worden opgelost. Dit is niet alleen het werk van de bemiddelaars, maar zeker ook van de buren die bereid zijn geweest om met elkaar tot duidelijke en uitvoerbare afspraken te komen, zegt de organisatie.

Een verzoek om bemiddeling indienen of meer informatie opvragen kan bij info@beterburen.nl, telefonisch via 085-9022810 of via de website www.beterburen.nl (meldformulier).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.