Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Heemstede werden voor vijf Amstelveense organisaties zogenoemde Meerlandencheques uitgereikt. Het was de dertiende keer dat het Meerlandenfonds die beschikbaar stelt. Meerlanden geeft uit dit fonds € 55.000 aan goede doelen en verenigingen in de gemeenten waar zij werkzaam is.

Uit alle aanvragen zijn 108 prijswinnaars gekozen. Vijf ervan kwamen uit Amstelveen en drie organisaties ontvingen de cheque persoonlijk uit handen van wethouder Wilma Alink van Aalsmeer, namens wethouder Frank Berkhout. De school voor speciaal basisonderwijs de Bloeiwijzer ontving van het Meerlandenfonds een bijdrage van € 750 om planten aan te schaffen. Hiermee wil de school kinderen een rijke, groene omgeving bieden en de leerlingen bewustmaken van duurzaamheid.

Zeelandiahoeve

Stichting Welzijn Ouderen Digna-Zeelandiahoeve kreeg een cheque van € 500 om activiteiten te organiseren om hun bewoners uit hun isolement te halen. Het geld komt ten goede aan onder andere het jaarlijkse uitje en de Sinterklaas- en Kerstviering. Ons Tweede Thuis Woon- en dagcentrum Westwijk had een aanvraag ingediend voor het aanleggen van een indoor Curling baan en nieuwe spellen voor de Tovertafel. Die kreeg een cheque van € 697.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.